30 let pil litr tvrdého denně: Kvůli chlastu má krk jak Hulk | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

30 let pil litr tvrdého denně: Kvůli chlastu má krk jak Hulk

Číňan Chung Šu (53)
Číňan Chung Šu (53) (Foto Facebook, ara )

Když to člověk přežene s alkoholem, druhý den má kocovinu a na pití nemá ani pomyšlení. Ne však Číňan Chung Šu (53). Ten pil 30 let litr tvrdého denně! Za krkem se mu však neusadila »opice«, ale udělaly se mu kolem něj obří tukové nádory!

Lékaři alkoholikovi diagnostikovali tzv. Madelungovu chorobu, tedy extrémně vzácné onemocnění (trpí jím jen asi 400 lidí na celém světě), které se projevuje abnormálním ukládáním a růstem podkožního tuku, ponejvíce na plecích, krku a hlavě. Změny na svém těle začal pan Šu pozorovat před víc než deseti lety. Nejdřív měl otoky jen za ušima, posléze se mu ale rozšířily i do oblasti hrdla a nakonec se mu vytvořil tzv. koňský krk, kvůli němuž připomínal monstrum z komiksu Neuvěřitelný Hulk.

Hulk

Číňan nemohl dýchat, otáčet hlavou a těžko se mu polykalo. Prozatím podstoupil tři operace, při nichž mu lékaři tuk postupně odstraňují. „Vypadá to, že se otoků kompletně zbaví,“ věří doktoři.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.