Šokující zjištění dvou brazilských maminek: 9 měsíců měly vyměněné syny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šokující zjištění dvou brazilských maminek: 9 měsíců měly vyměněné syny!

Francielli s oběma kluky.
Francielli s oběma kluky. (Foto Facebook.com)

Osudová chyba nemocnice v západní Brazílii způsobila, že dvě maminky si omylem vychovávaly navzájem děti dlouhých 9 měsíců. Francielli Garcia (24) a Erivania Danfel (25) porodily loni v květnu pouhých několik minut po sobě v jedné porodnici.

Když nastal čas vzít si své novopečené potomky domů, prohodila regionální nemocnice Albert Sabin omylem matkám jejich děti. Na chybu samy upozornily, protože nesouhlasily pásky se jmény matek na ručičkách novorozenců. „Zjistila jsem to při koupání,“ popisuje jedna z matek. Když ale volala do nemocnice, že má doma možná cizí miminko, řekli jí, ať náramky ignoruje. Záměnu dětí odhalily až výsledky DNA testů.

„Zhroutil se mi celý svět! Miluju dítě, které jsem vychovala, ale chci zpět svého biologického syna,“ prozradila Garcia, která nyní čeká na výsledek kontrolního testu, aby si matky mohly děti prohodit zpět. Obě rodiny se chystají nemocnici žalovat kvůli způsobení psychické újmy... Jména dětí nebyla z přirozených důvodů prozrazena. Jako v Třebíči
Brazilský případ silně připomíná kauzu výměny holčiček Nikoly a Veroniky v třebíčské nemocnici. Děti vyměnila zdravotní sestra bezprostředně po jejich narození v prosinci 2006. Na omyl se přišlo až na přelomu září a října 2007, kdy si Libor Broža nechal udělat testy otcovství. Děvčátka se poté vrátila k biologickým rodičům.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.