Matka chlapečka (6 týdnů) nechala na ulici: Hrdina Filip Sovák (33) z Prahy ho zachránil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Matka chlapečka (6 týdnů) nechala na ulici: Hrdina Filip Sovák (33) z Prahy ho zachránil

Filipa Sováka ocenění dojalo.
Filipa Sováka ocenění dojalo. (Foto Aha! – Eva Fornálová, Karel Kopáč)

Šel z práce a nevěřil svým očím. Na betonu před neobývaným domem v Čiklově ulici Praze 4 leželo malé miminko. Nebýt podnikatele Filipa Sováka (33), nepřežilo by.

Filip si při chůzi ulicí všiml něčeho, co vypadalo jako pohozená panenka. Když se ale přiblížil, spatřil dítě oblečené pouze v »bodýčku« bez nohaviček. „Ihned jsem k němu běžel, vyzkoušel jsem, jestli je živé a jestli reaguje, a reagovalo. A protože bylo hodně chladno, tak jsem ho popadl a utíkal s ním domů,“ popsal událost z 19. února.


Donesl jsem ti druhé
Jen co otevřel dveře od bytu, zavtipkoval: „Zlato, nebudeš tomu věřit, ale přinesl jsem ti druhý.“ Manželka je totiž na mateřské dovolené s dvouměsíčním miminkem. Jak dokázal šprýmovat, sám netuší. „Byl jsem hodně vystrašený a v šoku,“ řekl Filip. Zavolal na tísňovou linku 155, záchranáři byli na místě za osm minut.

Trest až dvacet let
Na místo dorazili i policisté a začali hledat matku dítěte. „Kriminalisté zjistili totožnost podezřelé ženy, na jejíž dopadení pracují v rámci mezinárodní spolupráce, jelikož stihla vycestovat,“ uvedl včera policista Jan Daněk. Hrozí jí patnáct až dvacet let. Dítě putovalo na vyšetření do nemocnice, naštěstí bylo v pořádku. Nyní o něj pečují v kojeneckém ústavu. O svěření do péče má zájem jeho babička.

Místo nálezu
Dítě leželo na betonové podestě před vchodem do neobývaného domu v Čiklově 15 v Praze 4.






Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.