Litviněnko, Berezovskij, Skripal, Gluškov...Likvidace dalšího nepřítele Ruska v Anglii! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Litviněnko, Berezovskij, Skripal, Gluškov...Likvidace dalšího nepřítele Ruska v Anglii!

Nikolaj Gluškov žil v Anglii jako disident
Nikolaj Gluškov žil v Anglii jako disident (Foto ČTK, Twitter, Facebook)

Od otravy bývalého ruského agenta Sergeje Skripala (66) neuběhly ani dva týdny a už na britské půdě zemřel za podivných okolností další nepřítel Kremlu – Nikolaj Gluškov (†68). Svou smrt přitom předpověděl už v roce 2013!

Bezvládné tělo Gluškova, který žil v Anglii jako azylant, našla jeho dcera v domě na jihozápadě Londýna. Na krku měl prý stopy po škrcení. Nicméně britská policie zatím nezjistila, zda se jedná o vraždu, sebevraždu, nebo snad o nešťastnou náhodu. Lidé z Gluškova okolí ale mají jasno. „Gluškov se neoběsil,“ napsal na Facebook jeho přítel a majitel listu Moscow Times Děmjan Kudrjavcev.

Seznam smrti

Svou smrt přitom předpověděl už před pěti lety. V roce 2013 krátce poté, co zemřel jeho nejlepší přítel Boris Berezovskij (†67), v interview řekl, že je další na řadě. Podle něho Berezovskij a dvojitý agent Alexander Litviněnko (†44), který byl zabit poloniem, byli na ruské černé listině. „Na tomto seznamu smrti už nezbývá nikdo jiný než já,“ pronesl tehdy veřejně ruský disident.

Ironie osudu

Gluškov, kdysi druhý muž Aeroflotu, byl v Rusku odsouzen za podvody, a proto utekl do Anglie. Leteckou společnost prý spolu s miliardářem Berezovským připravil o desítky miliard korun!

Berezovskému se nakonec nejspíš stala osudnou tvrdá kritika Kremlu a . Před pěti lety byl nalezen ve svém bytě v Londýně bez známek života. Závěr vyšetřování hovořil o sebevraždě oběšením, čemuž ale mnozí včetně Gluškova nevěřili.

Ironií je, že Gluškov jen o pět let později dopadl úplně stejně...

Jistě není náhoda, že Scotland Yard začíná chránit řadu Rusů, kteří v Británii získali azyl... Opatření souvisí s otravou bývalého ruského agenta Sergeje Skripala, z níž premiérka přímo osočila právě Moskvu.

Otrava agenta Skripala: Jed měl v autě!

Podle policie byli Sergej Skripal (66) a jeho dcera Julia (33) nejspíš otráveni ve svém autě. Útočník mohl novičokem, nervovým jedem vyvinutám v Rusku, potřít kliku od dveří, nebo ho vložit do vzduchové ventilace vozu. Jejich červené BMW, které bylo zaparkované na parkovišti v centru města, je nyní zkoumáno vyšetřovateli a celé parkoviště bylo uzavřeno. Kromě Skripala a dcery, bylo podle policie lehkou otravou zasaženo dalších 38 osob. Rusko nereagovalo na britské ultimátum žádající vysvětlení, jak se do země dostala Sovětským svazem vyvinutá nervová látka novičok. V souvislosti s tím teď Británie vypoví 23 ruských diplomatů, které úřady identifikovaly jako nedeklarované pracovníky tajných služeb. Na opuštění země mají týden. Členové vlády ani královské rodiny navíc nepojedou na mistrovství světa ve fotbale, které se bude v Rusku konat v červnu a v červenci.



Přečtěte si
kozinozka
15. 3. 2018 • 12:40

Obviňování Ruska je amaterismus, jelikož použít nervový plyn vyrobený v SSSR, mohl / i účelově/ asi oparvdu kdekdo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.