Policie: Fenky Sindy a Eliška trpěly! Hasiče žene před soud | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Policie: Fenky Sindy a Eliška trpěly! Hasiče žene před soud

Hasič a psovod Martin V.
Hasič a psovod Martin V. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka a PČR)

Z týrání zvířat obvinili policisté hasiče a záchranáře Martina V. (49) ze Železné Rudy na Šumavě. Kladou mu za vinu, že v kotci nechal bez potravy umírat dvě fenky – Sindy (11) a Elišku (10).

„Nekrmil je a nedával jim vodu. Nezajistil jim tak potřebnou péči. Vycházeli jsme ze znaleckého posudku, který potvrdil, že fenky trpěly,“ řekla policejní mluvčí Dana Ladmanová. Teď mu hrozí až dva roky vězení.

Martin T. pochybení pro Aha! připustil: „Mohu říci jen to, že z důvodu absolutní pracovní vytíženosti tam došlo k nějakému zkratu, který si já sám neumím vysvětlit.“
Sindy (11) a Elišku (10) našli policisté v kotci u lesa v Alžbětíně u Železné Rudy. Psi pak skončili v útulku v Klatovech, kde se o ně čtvrt roku starali. Teď už jsou obě fenky plné života.



Přečtěte si
mrkevmrkev
13. 3. 2018 • 09:10

Zmetek jeden šmejdskej. Nakopat mu jeho vytlemenou držku, to je jenom výmluva, že nemohl nakrmit a dát vodu kvůli pracovní vytíženosti. Takoví krásní milí psi. Doufám, že mu to spoluvězni spočítaj. Co jeho rodina? Neměl žádnou ženskou, rodiče, děti, kamarády? Ti stojej také za velké nakopnutí. Že se nestyděj!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.