Ruského exšpiona otrávili fentanylem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ruského exšpiona otrávili fentanylem

Zatýkání Skripala
Zatýkání Skripala (Foto Profimedia.cz, Reuters)

Dvanáct let po otrávení zběhlého důstojníka KGB Alexandra Litviněnka (†43) bojuje o život další ruský exšpion. Sergeje Skripala (66) otrávili v restauraci v Británii poté, co mu někdo před šesti roky autem zabil nejprve manželku, před rokem pak stejným způsobem i syna.

I když nejsou žádné důkazy, britská média jsou si jistá: Kreml zradu neodpouští. Skripal byl v roce 2006 Moskvou odsouzen na 13 let vězení za to, že za v přepočtu 2,5 milionu korun vyzradil státní tajemství britské tajné službě MI6.

V roce 2010 ale došlo k historické výměně a Skripal putoval do Británie za sexy dvojitou agentku Annu Chapman (36). Dostal pěkný dům v Salisbury za v přepočtu 12 milionů korun, kde žil se svou manželkou Ljudmilou. Tu ovšem v roce 2012 přejelo auto! Později byl v Rusku podobně zprovozen ze světa i jejich syn. Taková blbá náhoda, že...?
Skripal opakovaně žádal britskou policii o ochranu, protože se bál o svůj život.

Skončil na JIP

V neděli ho ale našli na lavičce před restaurací Zizzi, jež je součástí nákupního centra The Maltings v Salisbury, v bezvědomí spolu s jeho přibližně 30letou dcerou Julií. Krátce předtím ho viděli svědci, jak zmateně pobíhá kolem a mává rukama. „Nakonec seděl nehnutě na lavičce, přes něj byla přepadlá nějaká žena,“ řekla deníku The Sun obyvatelka Salisbury. Někdo si je zkrátka vyčíhal a...

Spolu s nimi bylo v obchoďáku přiotráveno dalších 12 lidí, Skripal s dcerou skončili na jednotce intenzivní péče. Policie našla podle deníku The Sun na místě činu stopy opiátu fentanyl – syntetického toxinu, který je několikrát silnější než heroin.

Víte, že...

...Skripal byl přezdíván »špion s kabelou Louis Vuitton«? V ní totiž přenášel tajné materiály určené k prodeji na Západ. Měl vůbec velkou zálibu ve značkových věcech.

S požehnáním Putina

Útok na Skripala nese všechny stopy vraždy velkého Putinova kritika Alexandra Litviněnka. V roce 2006 ho otrávili radioaktivním poloniem 210, které mu nalili do čaje v hotelu Mayfair. Vyšetřování prokázalo, že Litviněnka zavraždil ruský agent s přímým požehnáním ruského prezidenta.

Citát dne:

Vladimír Putin: „Zrádci vždy skončí špatně. Závislí na drogách a alkoholu, většinou zemřou přímo na ulici.“



Přečtěte si
-bello-
7. 3. 2018 • 23:28

No dobře, ale nějak mi s tím nejde dohromady, co provedla jeho žena, syn a dcera. Zlukvidovat i je bylo a je vždycky přes čáru !

imro
7. 3. 2018 • 09:16

DOBŘE MU TAK! PODLE MEDIA,BYL TEN PAN PĚKNÉJ HAJZEL ZRÁDCI NENÍ TŘEBA LITOVAT !!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.