Pavlíka (†2 dny) matka přizabila...babička ho dala do babyboxu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Pavlíka (†2 dny) matka přizabila...babička ho dala do babyboxu

Jana F., obžalovaná z vraždy novorozeného syna.
Jana F., obžalovaná z vraždy novorozeného syna. (Foto Aha! – Romana Vébrová)

Děsivý osud potkal Pavlíka (†2 dny), kterému jeho máma Jana F. (30) po porodu podle obžaloby rozbila hlavičku. Babička dítě následně odvezla do babyboxu, hošík ale druhý den v nemocnici zemřel.

Z vraždy novorozeného synka se teď Jana F. zpovídá u soudu v Plzni. Chlapce porodila loni v červenci v koupelně pronajatého bytu 1+1. V bytě přitom spala její matka a starší syn. Ten ale brášku nikdy nepoznal. Přesně nezjištěným způsobem působila hrubým zevním násilím na hlavičku novorozence s úmyslem jej zabít,“ uvedla státní zástupkyně Věra Brázdová. Dítě pak měla zabalit do povlečení a strčit do igelitového pytle. V popelnici, jak měla údajně v plánu, ale neskončilo. Do koupelny přišla Janina matka. „Viděla jsem záchod od krve, ptala jsem se, co se jí stalo, pak začalo plakat dítě,“ popsala žena s tím, že o dceřině těhotenství nevěděla. Vnoučka zabalila do županu, záchranku však nezavolala a na přání dcery odvezla do babyboxu. „Žádné zranění jsem mu nezpůsobila,“ dodala u soudu babička. I Jana F. vinu popírá, synkovi prý neublížila. Hrozí jí až 20 let nebo výjimečný trest.


Neznámý otec

„Dítě jsem měla s kamarádem, měli jsme spolu občas sex. Teď, když jsem ve vazbě, jsme si uvědomili, jak moc si chybíme. Dal mi prstýnek a požádal mě o ruku,“ řekla Jana F. Podle testů DNA ale muž otcem dítěte nebyl.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.