Ruské vražedkyni hrozí v USA 25 let basy: Otrávila dvojnici! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Ruské vražedkyni hrozí v USA 25 let basy: Otrávila dvojnici!

Viktoria při zatýkání.
Viktoria při zatýkání. (Foto Twitter)

Případ evokující zápletku hollywoodských thrillerů se dostal před newyorský soud. Krásná ruská vražedkyně Viktoria Nasyrova (42) je obviněna z pokusu o vraždu a krádež identity své dvojnice, hrozí jí 25 let basy. Z mordu je navíc podezřelá i ve své vlasti, odkud utekla!

Nasyrova, která od roku 2014 žije v New Yorku, podle obžaloby před dvěma lety navštívila svou známou Olgu Tsvyk (35) v jejím bytě v Queensu. Přinesla s sebou cheesecake a kamarádku nechala kousek sníst. Olga netušila, že koláč je otrávený, udělalo se jí zle a omdlela.


Už zabíjela
Bestie se poté zákeřný čin pokusila narafičit jako sebevraždu – oběť položila na postel, svlékla ji do spodního prádla a do ruky jí vložila lahvičku s prášky, z nichž některé rozházela po posteli. Kromě zlatého prstenu a hotovosti jí ukradla i zaměstnaneckou kartu a pas. Tyto doklady hodlala podle obžaloby vykládat za vlastní, Olga jí totiž byla výrazně podobná!
Nasyrova však měla smůlu, žena otravu přežila a hned druhý den navedla policii na její stopu. Sotva si ji policisté odvedli, ukázalo se, že Nasyrova je v Rusku hledaná pro vraždu jisté Ally Aleksenko (†54). Tu v roce 2014 údajně zamordovala v jejím domě v Krasnodaru, ukradla jí v přepočtu 350 tisíc korun v hotovosti, její tělo spálila a ostatky zakopala.

Sex s detektivem
Detektiva, jenž jí byl na stopě, prý svedla, vyspala se s ním a ještě tentýž rok prchla do USA. Na soud čeká ve vazební base, kde si stěžuje na šikanu spoluvězeňkyň. Ty ji prý opakovaně bijí tak, že téměř oslepla. Možná by tak uvítala vydání do vlasti, které je však vzhledem k neexistující smlouvě o vydávání zločinců mezi USA a Ruskem nepravděpodobné.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.