Svůdce 32 žen u soudu! Podvedená učitelka promluvila: Čím mě okouzlil sňatkový podvodník | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Svůdce 32 žen u soudu! Podvedená učitelka promluvila: Čím mě okouzlil sňatkový podvodník

Záletník a podvodník u soudu. Podvedené ženy soudce zakázal fotografovat.
Záletník a podvodník u soudu. Podvedené ženy soudce zakázal fotografovat. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, PČR)

Toužila po úplné rodině, on jí nabízel vztah, lásku a společného potomka... Takový byl začátek vztahu mladé učitelky z Prahy a sňatkového podvodníka Jaroslava D. (45). Včera před soudem v Ústí nad Labem vzrušeně, chvílemi se slzami v očích, popisovala, jak z ní během devíti měsíců vymámil 1,7 milionu korun. Byla jednou z 32 podvedených žen.

Učitelka, kvůli ochraně identity ji říkejme třeba Karolína, žila sama se synem (13). S Jaroslavem D. se seznámila v prosinci 2015 přes internet. Chvíli si psali, 15. ledna se pak poprvé sešli. Jako jiné oběti uvedla, že se jí zdál být důvěryhodný, byl, stejně jako ona, učitel, zajímal se o jejího syna, a navíc se od začátku netajil tím, že chce založit rodinu. „To nebývá běžné,“ řekla soudu Karolína. Několikrát se spolu sešli, pak jí napsal, že se zamiloval...

Láska a prachy

Vzápětí, a to ještě v lednu, ji požádal o první půjčku. „Poprvé si o ni řekl 28. ledna, chtěl 28 000 korun, pak to navýšil na 30 000 a 30. ledna na 40 000 korun,“ popsala. Karolíně tvrdil, že peníze potřebuje na převod bytu do osobního vlastnictví. I když sama splácela úvěr na byt, požadovanou částku mu nakonec půjčila. Pak už platila pořád. Postupně si pro něj nabrala několik půjček, dala mu své i synovy úspory, svůj kontokorent, půjčila se pro něj u bratra i matky, vzala si operativní leasing na auto, které používal jen on. „Myslela jsem si, že se dostal do finančních potíží. Nenapadlo mě, že je to sňatkový podvodník,“ řekla.

Přišlo dítě

Když s ním Karolína otěhotněla, uvěřila, že vytvoří rodinu. „Sliboval, že to všechno spolu zvládneme. Tvrdil, že svůj byt pronajme a budeme žít společně,“ řekla. Nic z toho se ale nestalo. Na dceru, kterou mu porodila, zůstala sama, stejně tak jako na dluhy o výši 1,7 milionu, které kvůli němu nadělala.

Splátku dostala od jiné oběti

Jaroslav D. se s učitelkou Karolínou rozešel v září 2016. Půjčky, které si kvůli němu vzala, splácel do října, pak přestal komunikovat, zapíral se, nebral telefon. Jednu splátku jí prý dokonce uhradila jiná z jeho obětí, o které tvrdil, že je jeho sestra. Když zůstala na vše sama, nezbylo jí, než půjčky konsolidovat. Nakonec prodala svůj byt a z takto získaných peněz dluhy umořila. „Dnes už splácím jen svůj úvěr na byt, který už ale nemám,“ řekla soudu Karolína.

Dceři řeknu pravdu

Jaroslav D. sice předstíral, že chce založit rodinu, když ale byla Karolína těhotná a čekala jeho dceru, příliš se o ni nezajímal. „Koupil dva balíky plen, vlhčené ubrousky, odsávačku, přebalovací podložku a dvě hračky. Pochoval si ji třikrát,“ řekla zklamaná učitelka. Alimenty neplatí, v rodném listě zapsán není. „Až se na něj dcera zeptá, řeknu jí pravdu. Doufám, že ho nebude chtít vidět,“ dodala.

Hrozí mu až 10 let

Podle obžaloby vylákal Jaroslav D., který má celkem 11 dětí, z toho šest se svými oběťmi, od roku 2009 z 32 žen 18 milionů korun. Vztahy se ženami z různých koutů republiky udržoval paralelně. Většina z nich jej přitom považovala za svého partnera. Za podvedení tří žen byl přitom už v minulosti odsouzen, zachránila ho ale amnestie. Teď mu hrozí až 10 let vězení. Soud s ním je naplánován až do dubna, kdy padne rozsudek, zatím není jasné.

Peníze prohrál

„Jsem gambler a peníze svých obětí jsem prosázel,“ přiznal u soudu učitel Jaroslav D. „Nikdy jsem neměl v plánu někoho okrást nebo podvést,“ omlouval se. Je otázka, zda jeho oběti vůbec kdy zase uvidí své peníze, žádné si totiž neschoval.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.