Operace Cizinec: Hupl z okna, prolomil led a zmizel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Operace Cizinec: Hupl z okna, prolomil led a zmizel

Vůz značky Kia s italskou registrační značkou s ukradenými věcmi.
Vůz značky Kia s italskou registrační značkou s ukradenými věcmi. (Foto Aha! – David Malík)

Policie udeřila včera ráno v bytě v pražských Čimicích na čtyři cizince, kteří v nedalekých Záběhlicích ukradli z prodejny tabáku trezor. Podle místních lidí zazněla i střelba. 

Podle informací Aha! se jednalo o členy bulharského gangu, který přijel do Prahy autem s italskou registrační značkou. Jeden ze zlodějů při policejním zásahu vyskočil z okna ve druhém podlaží do koruny stromu a přes ni se svezl na zem. Pak vběhl na rybník. Pod jednou nohou se mu prolomil led, ale prchal dál. Opodál propadl ledem ještě jednou, přesto se mu podařilo zmizet. Do pátrání po něm policie nasadila vrtulník s termovizní. Odpoledne byl stále ještě na útěku.

Zde zloděj policistům z otevřeného okna pláchl.

Muže delší dobu policisté sledovali, a﷯kce byla součástí operace Cizinec. „Od roku 2015 se policisté Úřadu služby kriminální policie a vyšetřování zabývají trestnou činností cizích státních příslušníků,“ řekla bez dalších informací ﷯mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.