VIDEO: Policisté hrdinové! Z hořícího domu vytáhli tři muže | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

VIDEO: Policisté hrdinové! Z hořícího domu vytáhli tři muže

V domě zřejmě vzplály odpadky.
V domě zřejmě vzplály odpadky. (Foto Aha! – Kateřina Moravcová, PČR )

Záchranou tří lidských životů začala služba policistů z Chebu. Z doutnajícího neobydleného domu vytáhli kouřem omámené bezdomovce.

Den chebské hlídky vypadal minulý pátek z počátku na klasickou rutinu. „Prováděli jsme pravidelnou kontrolu v lokalitě neobydlených domy, když v tom jsme zahlédli, jak z jedné budovy vychází kouř,“ popisuje policista Jan Moulis. Strážci zákona nejdřív pomocí amplionu zjišťovali, zda v budově někdo není.

Policisté pomáhají ven jednomu z mužů.

„V okně se objevil jeden muž, který lapal po dechu. Řekl nám, že v objektu jsou ještě další dva. Ti, že ale nejsou přes hustý dým vidět,“ pokračuje. Hlídka nezaváhala, nasadila vlastní život a vběhla dovnitř. „Nedalo se tam moc dobře dýchat. Naštěstí jsme muže rychle našli. Oba spali. Pravděpodobně ani nevěděli, že hoří,“ dodává policista. Rychlým jednáním jim tak zachránili život. Příčinu požáru vyšetřují hasiči. Oheň zřejmě způsobilo vzplanutí odpadků.

Jan Moulis se svými kolegy vytáhl z doutnajícího domu tři muže.

Spáchali přestupek

Zachránění bezdomovci mají, co vysvětlovat. „V šetření jsou všechny tři osoby, které byly v domě. Je zde podezření ze spáchání přestupku proti majetku,“ dodává policejní mluvčí Michal Žáček.

Záchranou tří lidských životů začala služba policistů z Chebu. Z doutnajícího neobydleného domu vytáhli kouřem omámené bezdomovce.

Video se připravuje ...

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.