Japonec najímal za 200 000 Kč náhradní matky: Chtěl děti od 16 Thajek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Japonec najímal za 200 000 Kč náhradní matky: Chtěl děti od 16 Thajek!

Mitsutoki Shigeta chtěl spoustu dětí.
Mitsutoki Shigeta chtěl spoustu dětí. (Foto Profimedia.cz, ara)

Vypadalo to, jako by si chtěl otevřít továrnu na děti. Bohatý Japonec Mitsutoki Shigeta (28) si najal 16 thajských náhradních matek, aby mu rodily děti. Nyní se mu povedlo vyhrát soud o otcovských právech.

Japonec získal všechny své potomky do péče, ale na základě tohoto případu zakázalo Thajsko komerční najímání thajských náhradních matek pro cizince.

Případ vzbudil kontroverze už v roce 2014, když policie objevila v Bagkoku v jednom bytě devět dětí, několik chův a další těhotnou náhradní matku. Okamžitě po tomto incidentu opustil Shigeta zemi a thajské ministerstvo sociálních věcí ho zažalovalo kvůli otcovským právům. Podezřívali ho z obchodování s lidmi. Spekulovalo se, co s tolika dětmi bohatý byznysmen zamýšlel. Jeho právník se ale snažil vysvětlit, že Shigeta pouze chtěl velkou rodinu.

Razie v bytě v Bangkoku.

Otcem za 200 tisíc!

Thajský soud nakonec Japoncovu verzi přijal a už v roce 2015 mu přiznal péči o tři děti. Nyní se mu podařilo vyhrát bitvu o zbývajících 13 dětí, které se nyní nacházejí ve státní péči Thajska. „Pro budoucí příležitosti, které může všech 13 dětí od svého biologického otce získat, se jeho otcovská práva potvrzují,“ vysvětlil soud rozhodnutí.

O japonském supertátovi toho příliš známo není. Podle thajských médií není ženatý, vlastní několik společností a pro své thajské děti už založil svěřenecké fondy. Náhradním matkám platil za těhotenství průměrně 200 tisíc korun, což jsou pro Thajce velké peníze. Průměrný měsíční plat se udává ve výši 9800 Kč.

Náhradní matku předvádějí k soudu.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.