Loučení se Šloufem, kterého Zeman odvrhl: Ničeho nelituji...znělo krematoriem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Loučení se Šloufem, kterého Zeman odvrhl: Ničeho nelituji...znělo krematoriem

Prezident ho zatratil, přesto měl lobbista Miroslav Šlouf (†69) jiných přátel víc než dost.
Prezident ho zatratil, přesto měl lobbista Miroslav Šlouf (†69) jiných přátel víc než dost. (Foto Aha! – J. Poláček, M. Hykl)

Prezident ho zatratil, přesto měl lobbista Miroslav Šlouf (†69) jiných přátel víc než dost. Ukázalo se to včera na jeho pohřbu, kde se sešlo vedle členů rodiny na 200 jeho kamarádů a souputníků. Za Hrad dorazil jen jeden poradce prezidenta Martin Nejedlý (51).

Bývalý poradce Miloše Zemana (73) a šedá eminence ČSSD z 90. let Šlouf zemřel minulý týden na rakovinu. Rozloučit se s ním do strašnického krematoria přišly asi dvě stovky lidí. Z jeho bývalé partaje však jen hrstka – poslanec Jaroslav Foldyna (57) či Zemanův ministr zahraničí Jan Kavan (71). Ti vesměs kritizovali vedení ČSSD, že se neukázali a zapomněli, co Šlouf všechno pro stranu udělal. Na pohřbu zato nechyběli lobbisté a podnikatelé. Třeba Jan Kočka (51), jehož rodina je s ČSSD spjata, či podnikatel Tomáš Hrdlička (49), který přispěl na Zemanovu kampaň.

Do krematoria dorazil s jediným zástupcem z Hradu – prezidentovým poradcem Martinem Nejedlým (51). Ten přinesl kytici, rázně ale vyvrátil spekulace, že by snad byla od prezidenta. Podle mluvčího Jiřího Ovčáčka Zeman svoji kytičku poslal den předem. Jeho nevděk vůči Šloufovi, který ho fakticky dostal na Hrad, však ve smuteční řeči odsoudil lobbista a někdejší svazácký souputník Martin Ulčák (53). Neúčast špiček ČSSD i prezidenta nakonec ale »smazala« závěrečná píseň. „Nelituji ničeho,“ znělo krematoriem na rozloučenou.

Volfová sepsula straníky: Jste srabi!

Neúčast sociálních demokratů na pohřbu Miroslava Šloufa vytočila exposlankyni Janu Volfovou, která byla ve straně do roku 2004. Podle ní by ČSSD měla být zesnulému vděčná za to, kam ji dotáhl. „Jsou to srabi. Možná si neuvědomují, že jejich korýtka jsou ta, která vyrobil Miloš Zeman nebo Mirek Šlouf,“ řekla Volfová pro Nedělní Aha!. Dorazit podle ní měl i sám prezident a špičky ČSSD.

Zemanův exministr Kavan: Pro ČSSD udělal Šlouf mnoho

Video se připravuje ...

Zemanův spolupracovník Martin Nejedlý dorazil na rozloučení s Miroslavem Šloufem, donesl kytici

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.