Zuzana (31) se syny je i díky čtenářům Aha! znovu šťastná: Už nežijeme v azyláku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Zuzana (31) se syny je i díky čtenářům Aha! znovu šťastná: Už nežijeme v azyláku!

Šťastná Zuzka se syny v novém bytě. Kluci se pochlubili i neposedným kamarádem křečíkem džungarským.
Šťastná Zuzka se syny v novém bytě. Kluci se pochlubili i neposedným kamarádem křečíkem džungarským. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Matka dvou dětí Zuzana Leksová (31) z Havířova nemá jednoduchý život. Nejprve ji opustil manžel, pak přestal platit na dva syny výživné a ona nakonec neměla peníze na nájem. Museli z bytu a skončili v azylovém domě. Teď už se znovu staví na vlastní nohy, a to i díky čtenářům Aha!. 

O nesnadném osudu rodiny deník Aha! informoval před Vánocemi. Od té chvíle žijí úplně jinak. Se syny se díky Armádě spásy přestěhovala do samostatného bytu. „Je to tu o dost lepší. Díky tomu jsem se i zlepšil ve škole,“ chlubil se starší syn a žák třetí třídy Honzík (9).
Tak jako snad každé dítě je milovníkem elektroniky. „Počítač jsem si přál i pod stromeček, Ježíšek mi ho ale nepřinesl,“ pokračuje Honzík. I mladší bratříček a předškolák Dominik (6) si rád zahraje počítačovou hru, když má na čem.

Aha! 5. prosince 2017

Syny drží zkrátka

Takové sny svých kluků ale máma mírní. „Myslím, že máme skoro vše, co potřebujeme, a to i díky čtenářům Aha!, kteří nám před Vánocemi moc pomohli. Za veškeré dárky od srdce děkujeme,“ říká Zuzana, která skromný domov rodině zařídila velmi útulně. Všude je znát něžná ženská ruka. Keramické figurky, voňavý a uklizený dětský pokoj.

Kde si vydělá?

„Jen tu práci si zatím hledám marně. Kvůli klukům nemohu chodit na směny, to bych sama nezvládala. Jinak bych šla do výroby, prodávat i uklízet, zatím jsem ale neměla štěstí. To jediné mi dělá vrásky,“ posteskla si blondýnka.

Platí i dluhy

Dluh z nájemného v původním bytě Zuzana pomalu, ale jistě umořuje. Bývalý partner začal dokonce po intervenci soudu platit výživné 4500 Kč, z dávek dostane další čtyři tisíce. I tak to není ani 100 korun na osobu a den. Vzhledem k tomu, že s placením současného bytu pomáhá Armáda spásy, tak si Zuzana nestěžuje. Je vděčná a věří, že až bude pracovat, zase bude vše jiné.

Jak pomoct mamince Zuzaně

Víte-li o práci pro Zuzanu, můžete jí zatelefonovat či napsat SMS na její mobil 722 492 983.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.