Ministr spravedlnost Pelikán: Podpora Okamurovců? Odejdu z vlády! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ministr spravedlnost Pelikán: Podpora Okamurovců? Odejdu z vlády!

Ministr Pelikán.
Ministr Pelikán. (Foto ara)

Již druhou vládu sestavuje po volbách premiér Andrej Babiš (63, ANO). Pokud by se opřela o hlasy SPD, ministr spravedlnosti Robert Pelikán (38, ANO) hrozí odchodem.

Ministr by »nepřežil«, kdyby se vláda měla opírat byť o jediný hlas hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). „Já se nechci dostat do pozice, kdy budu nějakým způsobem muset korigovat svoje názory nebo postupy podle toho, co chce fašistická strana,“ řekl v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Pelikán byl před zahájením své politické dráhy, kdy přebral rezort po Heleně Válkové (67, ANO), úspěšným advokátem. A k tomu by se zřejmě i vrátil. „Pokud bych skončil, šel bych dělat něco jiného. Nijak se tím netajím, pan premiér o tom ví,“ řekl Aha!
Na věc zareagoval šéf hnutí Tomio Okamura (45, SPD). Nelíbí se mu, že někdo jeho lidi označuje za fašisty a podá na Pelikána trestní oznámení.

Stíhají Staníka

Policie obvinila Jaroslava Staníka (60) mimo jiné za trestný čin schvalování genocidy. V případě odsouzení by dostal 3 roky natvrdo. Svědci uvedli, že Staník, který byl ještě donedávna členem SPD, se ve Sněmovně projevoval rasisticky. Podle svědků v parlamentní restauraci loni vyzýval k likvidaci Židů, Romů či homosexuálů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.