Lenka W. píchla pacientce do žíly vzduch? Jen jsem chtěla být zajímavá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Lenka W. píchla pacientce do žíly vzduch? Jen jsem chtěla být zajímavá!

Lenka W. tvrdí, že se pacientku zavraždit nepokoušela.
Lenka W. tvrdí, že se pacientku zavraždit nepokoušela. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Soudí ji za pokus o vraždu pacientky (†88), ošetřovatelka Lenka W. (21) ale tvrdí, že jí vzduch do žíly nepíchla! „Vymyslela jsem si to, jen jsem chtěla být zajímavá,“ prohlásila včera u soudu.

„Měla jsem těžké dětství, matka ke mně neprojevovala žádné city, manžel mě v těhotenství bil, pak mě i znásilnil. Připadala jsem si sama, v depresích jsem myslela na sebevraždu,“ začala včera u soudu Lenka W. vyprávět příběh, který jí dostal až do pozice obžalované z pokusu o vraždu.

Psala SMS

V mladoboleslavské nemocnici měla loni 16. března píchnout pacientce do žíly vzduch. Žena ještě ten den zemřela, na její smrti se ale podílelo více zdravotních obtíží. Ošetřovatelka, která by správně neměla vůbec s injekcemi pracovat, pak psala v SMS milenci, že někoho zabila. Ten to oznámil policistům, kterým se při výslechu přiznala.

Otočila

Včera u soudu ale přiznání vzala zpět „U té ženy jsem vůbec nebyla. Vymyslela jsem si to, chtěla jsem získat pozornost,“ řekla matka čtyřletého syna, která udržovala poměr s několika muži. V osudný den na tom prý byla psychicky špatně a spolykala několik prášků na úzkost. „Jsem přesvědčen, že se skutek stal, jak je popsáno v obžalobě,“ stál si za svým žalobce Tomáš Milec.

Proč se přiznávala?

Lenka W. tvrdí, že vraždu nespáchala a pouze se snažila získat pozornost. Proč se ale na policii přiznávala? „Vyhrožovali mi, že jinak dostanu doživotí,“ tvrdí žena, která je od zatčení ve vazbě na psychiatrickém oddělení v Brně. Podle znalců ale je schopná účastnit se soudního jednání.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.