Olympijská šampionka Ledecká přemohla kletbu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Olympijská šampionka Ledecká přemohla kletbu

Ester Ledecká je jedním z největších překvapení celých olympijských her
Ester Ledecká je jedním z největších překvapení celých olympijských her (Reuters)

Skvělá, bombastická, úžasná! Lyžařská obec skládá hold unikátní obojživelníci Ester Ledecké (22). Slečně z Prahy, která přemohla kletbu.

Za jejím omračujícím triumfem na trati Super G v Koreji se skrývají obří trable se zády. Před čtyřmi roky, když vyhrála olympiádu v Soči na snowboardu, slyšela ortel: „Končíš.“ Až tam vedly šílené bolesti vyhřezlé ploténky. „Měsíc po olympiádě v Soči jsme byli u fyzioterapeuta Pavla Koláře na takzvané dynamické magnetické rezonanci. Pavel mě potom pozval na večeři a tam mi na rovinu řekl, že je to konec se sportem vůbec,“ zavzpomínal táta a muzikant Janek Ledecký (55).

Jenže jeho statečná dcera se vzepřela osudu. „Nabídl alternativu rehabilitační sestavy, Ester se do toho zakousla a Pavel mi volal, že takový výsledek u žádného svého pacienta neměl. Chtěl bych Pavlovi poděkovat,“ pověděl Ledecký o zázračeném uzdravení portálu iSport.
Je fakt, že Ester se trošku trápila i nyní v Pchjongčchangu.  „Při zkušební jízdě skoro spadla. Možná si v krizové situaci i lehce pohnula se zády. Byla rozmrzelá a byly tam i trošku slzičky,“ prozradil trenér Tomáš Bank. Ale zase to zvládla. A to skvostně! Navíc jí teď manažer Viktor Vala sehnal novou a měkčí matraci, takže tělo veleúspěšné ženy má větší pohodlí.

Brýle místo make-upu
To děvče je originál každým coulem. Ester Ledecká (22) přišla po svém úchvatném úspěchu na tiskovku v lyžařských brýlích.
Když dostal dotaz: „Proč?“ odpověděla čistě žensky prakticky. „Já jsem totiž vůbec netušila, že se může stát, že taky půjdu na tiskovku. Takže jsem se jako ostatní holky nepřipravila, nevzala jsem si žádný make-up ani řasenku. Prostě jsem nepřipravená,“ culila se Ester. Vítězka, která už vůbec nebyla připravená na zlato. „Říkala jsem si: Je to sen? Film? To mi vy řekněte, co to je! Taky si celou dobu říkám: Co to sakra je? Je to úžasný!“ Tak Ledecká popsala své opojné pocity v cíli.


Ohlasy na famózní Ester:
Koukalová ze špitálu: Postavila mě na nohy

„Po třech dnech nákazy nějakým lokálním bacilem a poslední noci v nemocnici mě zpráva o neuvěřitelném úspěchu Ester Ledecké konečně postavila na nohy! Takže díky moc Ester!“
Gabriela Koukalová, biatlonistka

„Snowboardistka Ester Ledecká šokovala Vonn. Neuvěřitelné. Gratuluji!“
Martina Navrátilová, tenisová legenda

„Ester je úžasná. Chtěla bych mít její sportovní talent, skákat ze sportu do sportu a všechno vyhrávat. Ale bohužel umím jen lyžovat. A ona mě stejně porazí,“ Lyndsey Vonn, vítězka 81 závodů SP
 
„Krásná jízda, úžasný závod, úžasná Ester! Velká gratulace !!! Teď už jen držíme palce, aby Ester vyšel příští sobotu zlatý double!“
Šárka Strachová, bývalá sjezdařka

„Ester, myslím, že jsme příbuzné, neuděláme DNA test?“
Katie Ledecká, pětinásobná olympijská vítězka v plavání z USA

„Jeden z nejlepších sportovních výkonů, co jsem kdy viděl. Klobouk dolů, Ester.“
Jakub Voráček, hokejový útočník Philadelphie Flyers

 „Kdo jsi, Ester Ledecká? Ester Ledecká se startovním číslem 26 způsobila jedno z největších překvapení historie sjezdového lyžování.“
Francouzský deník L’Équipe

„Tato Češka se rozhodla, že si mezi snowboardem a lyžováním prostě nevybere.“
Švýcarský deník Le Temps

Na video s Ester Ledeckou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.