Epidemi chřipky stále sílí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Epidemi chřipky stále sílí

Virus chřipky.
Virus chřipky. (Foto ara)

Chřipka neustupuje. Nemocných naopak dál přibývá. Za poslední týden se počet marodů zvýšil o 3,3 %, znamená to, že stoná 1944 nemocných na sto tisíc obyvatel. A pozor, jde o počty lidí, kteří přišli k lékaři. Marodů je tedy mnohem víc.

Chřipka řádí ve všech věkových skupinách. Nepřibylo jen nemocných dětí do pěti let věku. Nejhorší je situace v Libereckém, Moravskoslezském, Pardubickém, Jihočeském i Zlínském kraji a na Vysočině. Velké množství chorých hlásí i kraje Plzeňský a Středočeský. „Nejnovější údaje zpracované Státním zdravotním ústavem potvrzují, že i nadále přetrvává plošná chřipková epidemie na celém území ČR. Cirkulují oba typy virů, tedy jak chřipky typu A, tak i chřipky typu B, a to s převažujícím podílem chřipky typu B,“ uvedla hlavní hygienička ČR Eva Gottvaldová. Lidé by se podle ní měli vyhýbat větším shromážděním a důsledně si mýt ruce.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.