Sáblíková zatím Zátopka nepřekonala, ale… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sáblíková zatím Zátopka nepřekonala, ale…

Martina Sáblíková ukázala, že se řadí mezi legendy ženského rychlobruslení
Martina Sáblíková ukázala, že se řadí mezi legendy ženského rychlobruslení (Barbora Reichová / Sport)

Je jí třicet, po včerejším stříbru z pětky už má šest olympijských medailí, trápí jí bolavá záda, ale rozhodně to nebalí. Martina Sáblíková je rychlobruslařský nezmar, kterého dost možná uvidíme i za čtyři roky v Pekingu!

Včerejším závodem se jí ještě nepodařilo přeskočit v pořadí nejúspěšnějších medailistů slavného atleta Emila Zátopka, který má o jedno zlato víc. Ale co není, může být. Martina zatím plánovala kariéru jen do konce probíhající sezony, včera ale prohlásila: „Budu jezdit dál. Fakt nevím, jestli příští olympiádu zabojuju o placku, to nedokážu říct, ale doufám, že na olympiádě budu,“ pravila.

Ve sbírce má nyní tří zlaté, dvě stříbrné a jednu bronzovou, potřetí za sebou se z her vrací s cenným kovem. „Jsem hrozně ráda. Dnešek bude pro mě nezapomenutelný,“ radovala se a předvedla, kolik má elánu: „Teď se chci dát rychle dohromady a v březnu vyrazit na mistrovství světa ve víceboji do Amsterdamu. Pojede se na otevřeném olympijském stadionu, to bude absolutně hustý. Tam chci být, i kdybych měla být desátá nebo patnáctá!“
Nejúspěšnější čeští medailisté OH
1. Věra Čáslavská 7 4 0 11
2. Emil Zátopek    4 1 0 5
3. Martina Sáblíková    3 2 1 6

Na video s Martinou Sáblíkovou se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.