Nejapný žert sprejera: Kontejnery na odpad označil jako babybox | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Nejapný žert sprejera: Kontejnery na odpad označil jako babybox

Nápis babybox na kontejneru.
Nápis babybox na kontejneru. (Foto Aha! – Jitka Pecharová)

Pokud to mělo vyznít jako vtip, tak se vůbec nepovedl! Jen těžko lze pochopit, co vedlo neznámého sprejera k tomu, že po Hradci Králové pomaloval kontejnery na odpad nápisem babybox.

Pro název speciální schránky na anonymní odkládání novorozenců si vtipálek zřejmě vyrobil šablonu, kterou pak přikládal na černé kontejnery a přestříkal ji bílou barvou. Takto podle lidí v Hradci označil několik kontejnerů v různých částech města. Jen tři takové jsou před panelovým domem v Hrubínově ulici na Pražském Předměstí.

Pomalované popelnice v Hrubínově ulici v Hradci Králové.

„Vnímám to jako nevkusný projev špatné společenské morálky, možná momentálního pominutí mysli,“ reagoval na označení kontejnerů za babyboxy zakladatel speciálních schránek Ludvík Hess (70). Ještě více mu však vadí ničení tohoto zařízení, ke kterému došlo nedávno v Pardubicích.

Nápisy odstraní

„Uvedený nápis na kontejnerech považuji za krajně nevhodný, nevkusný a odpovídající inteligenci autora,“ řekl náměstek primátora Jindřich Vedlich. Ten se Hradeckými službami, které popelnice vlastní, již domluvil na výměně a odstranění nápisů. „Pokud by se situace opakovala, zvážíme podání trestního oznámení na neznámého pachatele,“ dodal Vedlich.

Babybox v Krnově.

163 zachráněných dětí

O tom, že babyboxy mají smysl, svědčí počet 163 dětí, které do nich od zřizování těchto schránek v roce 2005 z různých důvodů odložily matky či jiné osoby. Nyní je v České republice 72 babyboxů.

Přečtěte si
-bello-
15. 2. 2018 • 00:19

Vzhledem k tomu, co za kvalitu do Česka přitáhlo a rodí to tady je to príma řešení

zvonekdozahrady
14. 2. 2018 • 12:14

Podobný projev úpadku společenské morálky je rozmisťování laviček Vaška Šaška.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.