V Koreji se za svou libůstku stydí! Psí pokrmy přejmenovali na »KOZÍ« | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V Koreji se za svou libůstku stydí! Psí pokrmy přejmenovali na »KOZÍ«

Pes je v Koreji vyhledávanou lahůdkou.
Pes je v Koreji vyhledávanou lahůdkou. (Foto: ara)

V Koreji je psí maso velmi oblíbenou pochoutkou. Ostatní svět pru tuto lahůdku moc velké pochopení nemá. Byl tedy učiněn pokus, aby alespoň po dobu konání her, byla konzumace tohoto masa omezena. To se ale moc nepovedlo.

Psí polévka jek dostání nedaleko od olympijských stadionů. Vláda sice majitele restaurací požádala, aby toto maso z nabídky stáhli, alespoň po dobu trvání her. Jenže tržby prudce klesly, a tak se psi opět objevili v menu. Vládní úředník Lee Yong pro AFP uvedl, že tyto pokrmy byly alespoň zakryty na reklamních poutačích.

Mezi nejoblíbenější pokrmy z masa psů patří v Koreji polévky Oshintang (polévka na posílení zdraví), yeongyangtang (živinová polévka) a sacheoltang (celoroční polévka), všechny druhy byly přejmenovány na yeomsotang (kozí polévka). Předpokládá se, že v Koreji je snědeno více než dva miliony psů ročně.



Přečtěte si
bibijana
12. 2. 2018 • 18:31

Dacani jedni, primitivové!!! A ještě tam civilizovaný svět dělá olympiádu!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.