Senior (86) se řítil po dálnici v protisměru: Šlo o život | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Senior (86) se řítil po dálnici v protisměru: Šlo o život

...za ním je naštěstí místo...
...za ním je naštěstí místo... (Foto ara)

Přes čtyři kilometry ujel v protisměru po dálnici D4 senior (86)! Ohrozil tak několik řidičů. Palubní kamera zachytila manévr jednoho z nich, který srážce zabránil, když na poslední chvíli strhl řízení!

Senior na dálnici najel na kruhovém objezdu u Skalky na Příbramsku ve směru na Prahu. Chtěl ale jet do obce Dubenec, která leží v opačném směru. „Nejdříve proto vjel do odbočovacího pruhu od Strakonic a následně se v protisměru zařadil do rychlostního,“ popsala policistka Monika Schindlová.

Ohrozil řidiče

Než důchodce dálnici na sjezdu u obce Háje opustil, ohrozil několik řidičů! Jeho jízdu zaznamenala i kamera jednoho z nich. Záznam ukazuje, že střetu zabránil na poslední chvíli, když strhl řízení a zařadil se vpravo za domíchávač, který předjížděl. Další šofér za ním udělal to samé a oba se díky tomu červené toyotě v protisměru těsně vyhnuli. „Jen souhrou šťastných náhod a včasných reakcí řidičů se nikomu nic nestalo,“ doplnila Schindlová.

Pět let vězení

Incident se odehrál loni na konci listopadu, policisté ale informace o něm zveřejnili až nyní. Díky záznamu jednoho z řidičů totiž vypátrali seniora, který nebezpečnou jízdu podnikl. Koncem ledna ho obvinili z obecného ohrožení z nedbalosti. Za to mu hrozí až pět let vězení.

Kontroly každé dva roky

Každý řidič se v 65 letech musí podrobit lékařské prohlídce, jinak řídit nesmí. Na další musí povinně v 68 letech a pak každé dva roky. Jinak může dostat pokutu až 10 000 korun nebo až roční zákaz řízení.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.