Varování pro skřivana Babiše: Ministrům hrozí smrt! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Varování pro skřivana Babiše: Ministrům hrozí smrt!

Andrej Babiš
Andrej Babiš  (Foto Blesk - Jakub Poláček)

Ještě za tmy musejí ministři premiéra v demisi Andreje Babiše (63, ANO) chodit na jednání kabinetu. Někteří to zvládají lépe, jiní by si raději přispali. Podle psychiatra Jana Cimického (69) může mít nedostatek spánku vliv na jejich výkonnost.

Jednání Babišova kabinetu začínají zpravidla od půl sedmé do půl osmé ráno. A někteří ministři s tím mají problém, jako šéfka obrany Karla Šlechtová (40, za ANO). „Preferovala bych začátek jednání vlád později. V 6:30 či 7 hod. je opravdu brzo. Zvlášť když ministr má neomezenou pracovní dobu a jede od rána do večera,“ sdělila Aha!.

Postěžovala si také, že není brán ohled na program ministrů. „Když se k tomu přidá noční návrat od vojáků z Afghánistánu jako v mém případě, dá vstávání po třech hodinách hodně přemlouvání a hodně budíku,“ dodala. To ministryně financí Alena Schillerová (53, za ANO) je na brzké vstávání zvyklá. „Ranní vstávání mi nedělá žádný problém. Za pana Babiše začínaly porady vedení na ministerstvu také brzy ráno, takže to pro mě žádná velká změna není,“ uvedla. Psychiatr Cimický ale varuje, že spánek je pro člověka důležitý a jeho absence může v krajních případech končit i smrtí. „Člověk by měl spát osm hodin denně. To je ideál, aby to byla třetina dne,“ řekl Aha!. Ovlivnit výkonnost může podle něj i to, že se člověk neprobouzí za světla. „Pro člověka je příjemnější vstávat do světla, protože když vstává do tmy, tak na každý úkon poté potřebuje více energie,“ dodal. O čem včera kabinet jednal
Kabinet projednával memorandum k těžbě lithia, které je podle Babiše neplatné. Ten kritizuje ministra průmyslu Tomáše Hünera (58, za ANO) za jednání s australskými těžaři z EMH a návrh dodatku k memorandu. Kromě toho vláda schválila změnu statusu na národní kulturní památku u 19 staveb nebo rozhodla, že nebude vstupovat do ústavního sporu kvůli migraci.

Na video s Andrejem Babišem se můžete podívat zde:

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.