Elitní voják zmasakroval tři chlapy: Ztloukl je tyčí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Elitní voják zmasakroval tři chlapy: Ztloukl je tyčí

Elitní voják Dušan F. se kvůli psychickým problémům po zahájení procesu omluvil a odešel.
Elitní voják Dušan F. se kvůli psychickým problémům po zahájení procesu omluvil a odešel. (Foto Aha! – Zdeněk Matyáš)

Sloužil v Afghánistánu, na vojenské akademii ve Vyškově zastával velitelský post. Loni byl ale Dušan F. (50) obviněn z těžkého ublížení na zdraví a postaven mimo službu.

V říjnu 2016 napadl a zbil v Sokolnicích na Brněnsku dřevěnou tyčí trojici kamarádů vracejících se ze zábavy. Útok byl nečekaný, ani jedna z obětí nestačila reagovat. „Utrpěl jsem otřes mozku, přes půl roku měl sešroubovanou pravou lýtkovou kost. Nechápu to,“ vypověděl včera před soudem jeden z napadených Pavel K. (47). Obhájce Michael Bartončík upozornil, že jeho klient trpí posttraumatickou stresovou poruchou: „Má epizodní amnézii, vůbec si nepamatuje průběh těch událostí.“

O osudu vojáka rozhodnout odborníci. „Zásadní bude stanovisko znalce. Může mít vliv na výši i výkon trestu,“ podotkla žalobkyně Eva Žďárská. Hrozí mu až 12 let vězení.

Útočil i doma?

„Slyšel jsem jeho manželku, jak mu nadává. Něco ve smyslu že to, že je napadá doma, neznamená, že bude někoho bít na veřejnosti,“ řekl další napadený Jan J.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.