Prezidentova opora Kateřina Zemanová (24): Její život v cizině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Prezidentova opora Kateřina Zemanová (24): Její život v cizině

Kateřina Zemanová.
Kateřina Zemanová. ( Blesk – Alexandr Malachovský, Martin Pekárek, Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák, Jan Tůma, Rostislav Brezovský, Facebook, archiv)

Tady jablko spadlo daleko od stromu! Když  prezident Miloš Zeman (73) zavelí své dceři Kateřině (24) »čehý«, tedy doleva, může si být skoro jist, že se pohne směrem  »hot«. Vlastní životní směr první slečny se projevuje různě. Třeba tím, že i když její otec propadl kouzlu Číny a Ruska, ona studuje ve Spojeném království a v jeho volebním štábu propagovala svým tričkem americkou University of Missouri. Rozdílů je však víc...

Rozpor I.
Účast v kampani

 

Do Londýna se Kateřina Zemanová stáhla poté, co se na veřejnosti objevily snímky dívky, která jako by jí z oka vypadla a která přihlížela erotickým tancům v jisté pražské diskotéce. Předtím mu ovšem v první volební kampani notně pomohla. Letos se angažovanost první dcery omezila jen na snímek z londýnské ambasády, kdy demonstrativně vhodila lístek do urny. Osobně se v Česku ukázala až ve volebním štábu ve chvíli, kdy bylo jasné, že Zeman obhájil mandát. Před novináři nepronesla ani slovo, při projevu svého rozradostněného a triumfujícího otce se většinou dívala jinam. Před pěti lety na něm doslova visela očima. A smála se jeho hláškám. Letos měla kamenný výraz i při Zemanově vtípku o »hlasu mutanta « adresovaném jednomu z novinářů.

 

Rozpor II.
Alkohol

 

Zatímco Miloš Zeman se nechal svého času slyšet, že zkonzumuje šest skleniček vína a tři panáky alkoholu denně, Kateřina si udělala barmanský kurs. A první přikázání barmanů zní: nepít alkohol...

Rozpor III.
Obor studia

 

V internetovém profilu Kateřiny na researchgate.net je uvedeno, že se na University College London zabývá lingvistickou antropologií, lékařskou antropologií a také biologickou antropologií. Na část tohoto oboru má ovšem její otec svůj názor: „Jsou školy, které produkují kulturní antropology. Máme nejvíce kulturních antropologů na milion obyvatel na světě, ale bohužel většinou ten antropolog po absolvování jde na úřad práce. Jsou školy, které mají devadesáti, pětadevadesátiprocentní uplatnitelnost.“ Přesto jí na studium musí nepochybně přispívat – školné za jeden akademický rok na škole, kde Kateřina studuje, přijde v přepočtu na zhruba 268 tisíc korun. Škola ale počítá s dalšími náklady na život ve výši asi 700 tisíc Kč na rok.

 

Rozpor IV.
Migrace

 

 

„Londýn je městem, které se pyšní rozmanitostí národností, a tak si zřídkakdy připadáte jako cizinec,“ řekla nedávno Kateřina v rozhovoru pro Parlamentní listy. Co si asi myslela, když cestou do volebního štábu míjela billboardy svého otce, které naopak proti rozmanitosti národností, tedy přesněji proti migraci, brojí?

Co je antropologie

 

Antropologie je věda o člověku. Kateřina Zemanová se zabývá lingvistickou antropologií, která studuje kulturu skrze jazykové projevy. Kromě toho se také zaměřila na lékařskou antropologii. Ta zkoumá lidské zdraví a nemoce, systémy zdravotní péče či adaptaci v oblasti biologie. Další specializací Kateřiny je i biologická antropologie o chování lidí či jejich biologických předků.

 

Zeman o dceři Kateřině: Nestydí se za mě, kritiku jsem od ní neslyšel.

Video se připravuje ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Přečtěte si
nikal
31. 1. 2018 • 22:02

no jo, je to svatá rodina, ti Zemanovci

tenerife
30. 1. 2018 • 16:42

Kateřina je krásná mladá dáma, je vidět, že má úctu k rodičům,dobře udělala, že odešla studovat do Londýna, tady by na ni nenechali nit suchou...

domino22
30. 1. 2018 • 16:14

Pěkná holka... ta se Zemanovi povedla ! A do ciziny se uchýlila určitě proto, že tady jí byli neustále v patách novináři a nic pěkného o ní nepsali....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.