Babiš přinesl demisi: Zeman ho hned pověřil | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Babiš přinesl demisi: Zeman ho hned pověřil

Tak si plácnem podruhé!
Tak si plácnem podruhé! (Foto Aha! – Jakub Poláček, ara)

Přijal demisi a hned pověřoval. Prezident Miloš Zeman (73) včera dal premiérovi Andreji Babišovi (63, ANO) další šanci, aby mohl jednat o novém kabinetu. „Pověřuji vás, aby to mělo zákonnou oporu, jednáním o sestavení vlády a přeji vám v nich úspěch,“ pronesl Zeman ihned poté, co přijal z rukou předsedy vlády demisi. A dodal, že pokud nebude zvolen prezidentem, nebude trvat na své původní podmínce 101hlasů opory pro vládu a Babiše znovu jmenuje premiérem během února. 

Nechce slyšet »ne«

Nejbohatší český politik si přitom na další jednání věří. Podle něj totiž při prvním pokusu slyšel od všech sněmovních stran jen kategorické ne. „Rozdíl je ten, že při prvním pokusu jsme nedostali šanci vyjednávat,“ postěžoval si. „Doufejme, že nás budou brát vážně. Budou v pozici, aby jasně řekli, za jakých podmínek jsou ochotni jít do vlády nebo nás tolerovat,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.