Skon dívky (†3) po pádu z vlaku: Vlak 100procentně zajistit nelze | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Skon dívky (†3) po pádu z vlaku: Vlak 100procentně zajistit nelze

Kriminalističtí experti zkoumají po nehodě dveře vlaku.
Kriminalističtí experti zkoumají po nehodě dveře vlaku. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Kdo je vinen za smrt děvčátka (†3), které »vytáhl« proud vzduchu z chodbičky vlaku? Obžalovaná průvodčí Jana S. (49) a vlakvedoucí Jarmila S. (43) odmítají, že pochybily. A drážní inspektor včera u soudu řekl, že za vypadnutí dítěte nemohou.

V červenci 2016 nechaly ženy podle obžaloby vyjet vlak z Olomouce s nedovřenými dveřmi jednoho z vagonů. Z nich pak za jízdy vypadla dívenka, která před záchodkem čekala na matku se sestrou. Obě tvrdí, že celý vlak kontrolovaly a dveře zavřené byly.

Navíc – zajistit stoprocentní dovření dveří celého vlaku není v silách vlakové čety. „Fyzicky kontrolovat dveře každého vagonu nelze. Pokud se od nich jen na chvíli vzdálím, už není jistota, že na ně třeba zevnitř nesáhne někdo jiný. Pokud by měla vlaková četa vše stále fyzicky kontrolovat, vlak by nikdy nevyjel stanice,“ vypověděl vrchní inspektor Správy železniční a dopravní cesty Martin Šrom. Cestující v zeleném tričku

Existuje videozáznam z nástupiště, ze kterého má být patrno, že poté, co průvodčí a vlakvedoucí obešly a zkontrolovaly vlak, dveřmi, kterými dítě vypadlo, na poslední chvíli před odjezdem nastoupil cestující v zeleném tričku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.