Dvojice zlodějů ukradla kolo za 12 tisíc : Lumpy do chládku poslali deváťáci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dvojice zlodějů ukradla kolo za 12 tisíc : Lumpy do chládku poslali deváťáci!

Čtveřice deváťáků, jejichž rychlé jednání pomohlo bleskurychle dopadnout zloděje kola.
Čtveřice deváťáků, jejichž rychlé jednání pomohlo bleskurychle dopadnout zloděje kola. (Foto Aha! - Jana Gogová)

Slováci si přijeli do Česka pro tutový lup. A hned se jim zadařilo. U základní školy v Prakšicích u Uherského Brodu je zaujalo parádní kolo. První z chmatáků (25) ho ukradl a hned mizel za roh, kde ho čekal komplic (38) s vozem. Ale tady se lumpům dařit přestalo. Spatřili je totiž deváťáci, kteří šli ze školy.

„Když jsme zloděje s kolem s kamarády uviděli, hned jsme reagovali. Já jsem vyfotila jejich starou felicii i s espézetkou a taky zloděje, jak šlape na kole,“ vrací se k dramatických okamžikům Katka (Katka), bystrá žákyně deváté třídy. Spolu s kamarádem pak zavolala na tísňovou linku policie.

Další deváťák Radek (15) zase spolu se čtvrtým členem kvarteta šikulů utíkal za autem, co jim síly stačily. „Viděli jsme, že auto s bicyklem míří směrem na Uherský Brod, zavolal jsem to taťkovi, který tam pracuje na městské policii, další už vyřídili spolužáci,“ popisuje Radek rychlé kroky, které vedly k dopadení pachatelů.

Dokonalá práce

„Měli jsme tak dokonalé informace i s popisem auta a zlodějů, že pro naši hlídku už nebyl problém auto v Uherském Brodě zastavit a zloděje, třebaže zapírali a tvrdili, že je kolo jejich, usvědčit,“ říká policistka Milena Šabatová z uherskohradišťské oddělení. Zloděje pak ještě dokonale »dorazily« záběry z kamerového systému u školy.

Bude pochvala

„Pochvala školáky nemine, navíc je přihlásíme do soutěže O cenu Salvatora. Soutěž v krajském měřítku vyzdvihuje ušlechtilé činy, kdy lidé nezištně pomáhají jiným,“ hodnotí akci svých žáků ředitel školy Pavel Savara. „Moc nás potěšilo, jak se všichni čtyři deváťáci zachovali. Učíme naše žáky, aby byli všímaví a pomáhali i tehdy, když se jich zdánlivě věci netýkají,“ dodává ředitel.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.