Sobotní požár hotelu v Praze si vyžádal další oběti | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Sobotní požár hotelu v Praze si vyžádal další oběti

Dramatické fotografie pražských hasičů ze zásahu při požáru hotelu v centru metropole.
Dramatické fotografie pražských hasičů ze zásahu při požáru hotelu v centru metropole. (HZS Praha)

Sobotní požár čtyřhvězdičkového hotelu Eurostars David v centru Prahy má další oběti. Ředitel záchránky Pet Kolouch potvrdil v sobotu úmrtí dvou osob, třetí osoba podlehla zranění dnes v nemocnici. Čtvrtá, zatím poslední oběť byla potvrzena pár hodin po informování o incidentu.

Ještě před příjezdem záchranářů zemřel v hotelu jednadvacetiletý Němec a o rok mladší žena z Jižní Koreje. Další tři zraněné museli záchranáři resucitovat. Podle informací Blesku třetí obětí děsivého požáru se stal vážně zraněný člověk, který dnes zemřel ve Všeobecné fakultní nemocnici. Úmrtí třetí osoby potvrdil tiskový mluvčí zdravotnického zařízení Michal Schneider.

Pár hodin po uveřejnění tohoto incidentu přišly zprávy o úmrtí čtvrté osoby z hotelu. Podle dostupných informací šlo v obou případech o ženy. Některé hospitalizované osoby, které se během požáru nacházely v budově hotelu, už lékaři propustili, další ale zůstávají v nemocnicích. Mezi dalšími hospitalizovanými osobami se nacházejí lidé z Nizozemí, Turecka a Francie.

V hotelu byla ubytována více jak stovka hostů a v době požáru hasiči evakuovali 34 osob. Podle tiskového mluvčího hasičů Martina Kavky bylo nezbytné evakuovat celý objekt. „Příčina požáru je v tuto chvíli nejasná,“ uvedl ještě během zásahu k situaci Martin Kavka pro Blesk. Hosté byli v hotelu uvěznění ve všech pokojích a volali o pomoc z oken.

„Na místě události od rána pracují vyšetřovatelé, policisti, hasiči, kolegové z kriminalistického ústavu a soudní znalci. Ti zjišťují, kde a proč začalo hořet. V tuto chvíli nelze odhadnout, v jakém časovém horizontu budou známy první výsledky tohoto šetření. Jakmile to okolnosti dovolí, budeme o tom veřejnost informovat,“ uvedl v neděli k situaci policejní mluvčí Jan Daněk pro Blesk. Budova je stále uzavřená, dovnitř vyhořelého hotelu se nedostanou ani turisté, kteří tam mají své věci.

Mezi zraněnými jsou i dva hasiči, kteří během zásahu ve špatně přístupném prostoru hotelu propadli patrem. Jejich stav je dobrý a nejsou v ohrožení života.

Hasiči pomocí žebříku vysvobozují lidi z hořícího hotelu.

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.