V centru Prahy hoří hotel: Dva mrtví a desítky zraněných | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

V centru Prahy hoří hotel: Dva mrtví a desítky zraněných

Požár hotelu na pražském Novém Městě.  Záchranná služba aktivovala traumaplán a poslala vůz Atego pro větší počet raněných.
Požár hotelu na pražském Novém Městě. Záchranná služba aktivovala traumaplán a poslala vůz Atego pro větší počet raněných. (Aktu.cz)

V hotelu nedaleko Jiráskova mostu hořelo.  Hasiči museli evakuovat celý objekt a byl vyhlášen třetí stupeň poplachu. Na místě operuje také speciální vůz Atego, který se do akce dostává v případě většího počtu zraněných. Ředitel záchranky Petr Kolouch potvrdil úmrtí dvou lidí.

 Dva lidské životy si zatím vyžádal požár v hotelu v Náplavní ulici nedaleko Jiráskova mostu a Masarykova nábřeží, další lidé bojují o život. Podle informací Blesk.cz se na místě 40 lidí nadýchalo kouře, nad hotelem krouží vrtulník. Myslíkova ulice bude nejméně do půlnoci neprůjezdná, tramvaj číslo 5 mezi Jiráskovým náměstím a Myslíkovou nejezdí.

„Spustili jsme traumaplán, na místě je evakuováno asi 40 osob, z toho asi u dvou probíhá resuscitace. U hotelu se nachází několik posádek záchranářských, čtyři lékařské, přijíždí i krizový manažer,“ uvedla podle prvotních informací Jana Poštová, mluvčí pražské záchranky pro Blesk.

„Na místě zasahují hasiči téměř ze všech profesionálních stanic. V objektu se nachází větší množství osob, které je potřeba evakuovat. Po celé budově hotelu se nacházejí zplodiny, několik osob v ohrožení života jsme předali záchranářům. Dál prohledáváme hotel, příčina požáru je v tuto chvíli nejasná,“ dodal pro Blesk k situaci Martin Kavka.

Požár hotelu v centru Prahy: Několik lidí v ohrožení života!

Video se připravuje ...

 



Přečtěte si
Gemmy
22. 1. 2018 • 06:21

Vážení: všem hasičům a záchranářům bychom měli platit zlatem!Proč máme tolik zbytečných užvaněných politiků? Ty těmto statečným lidem,pracujícím v těžkých podmínkách ubírají finance, a svými výroky i sílu v práci.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.