Herec opředený tajemstvím zemřel! Jeho slávu ukončil nepěkný skandál | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Herec opředený tajemstvím zemřel! Jeho slávu ukončil nepěkný skandál

Peter Wyngarde zemřel.
Peter Wyngarde zemřel. (Foto: ara)

Herec Peter Wyngarde, jehož vlastní jméno údajně bylo Cyril Louis Goldbert, zemřel. Britská média uvádějí, že zemřel 15. ledna v nemocnici. Není však jasné, kolik mu bylo let. Některé zdroje uvádějí, že se dožil devadesátky, další tvrdí, že mu bylo 84 let.

Peter Wyngarde si až neobvykle střežil soukromí, včetně data narození a jeho původu. Podle nepotvrzených informací se narodil v Marseille francouzské matce, jeho otcem měl být Brit. Několik let prožil v Šanghaji, po návratu se začal věnovat filmu.

Nejen díky roli ve filmu Alexandr Veliký (1956) jeho obliba strmě stoupala. Jenže pak přišel šok. V polovině 70. let herce nachytali, jak si užívá homosexuálních hrátek. Tato událost vyvolala obrovské společenské pohoršení, pak už se herec objevoval jen pod různými pseudonymy hlavně v divadelních inscenacích. O jeho úmtí informoval britský server Mirror.

 

 

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.