Čí jsou kosti z kanálu? Pomohlo DNA zesnulé matky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Čí jsou kosti z kanálu? Pomohlo DNA zesnulé matky!

Kosterní pozůstatky pohřešovaného byly objeveny loni v říjnu v kanalizaci na Berounsku.
Kosterní pozůstatky pohřešovaného byly objeveny loni v říjnu v kanalizaci na Berounsku. (Foto – Týdeník policie)

Policie už ví, čí jsou kosti z kanálu. Patří více než osm let pohřešovanému muži. Případ nálezu lidských ostatků na Berounsku pomohlo objasnit DNA.

Při čištění kanalizace v Králově Dvoře byla 11. října 2017 objevena kostra v areálu tamní firmy. Kriminalisté nyní zjistili, že patří muži pohřešovanému již od roku 2009. „Experti v Kriminalistickém ústavu porovnali DNA z kostí se vzorky, které policie odebrala matce pohřešovaného,“ vysvětlila policejní mluvčí Marcela Pučelíková. Žena dva týdny po té zemřela, avšak díky tomu, že poskytla detektivům své DNA, pomohla případ zmizení svého syna nyní objasnit.

Zda se muž stal obětí trestného činu už ale policie spolehlivě neprokáže. „Pitva neodhalila žádné viditelné poranění, např. průstřel či zlomeninu, které by násilí nasvědčovalo,“ dodala Pučelíková. Z pouhých kostí již však odborníci přesnou příčinu smrti určti nedokážou. 

Přečtěte si
malavelka
18. 1. 2018 • 11:31

Jestli se nešlo v kanále náhodně uiopit, tak ho tam někdo asi nacpal. A proč by to dělal bez důvodu?

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.