Verdikt poslanců k Čapímu hnízdu: Vydají dnes Babiše? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Verdikt poslanců k Čapímu hnízdu: Vydají dnes Babiše?

Vydá Sněmovna Babiše a Faltýnka?
Vydá Sněmovna Babiše a Faltýnka? (Foto CNC - Jakub Poláček)

Již od půl osmé ráno se začne jednat o úloze Andreje Babiše (63) a Jaroslava Faltýnka (55) v dotační kauze Čapí hnízdo. Premiér na dnešní ráno svolal tiskovou konferenci, kde se vyjádří ke zprávě OLAF.

Právě zpráva Evropského úřadu proti podvodům (OLAF), která v souvislosti s udělením padesátimiliové dotace Čapímu hnízdu mluví o možném podvodu, bude tématem dnešního jednání mandátového a imunitního výboru Sněmovny. Jeho členové by měli rozhodnout o tom, zda vydají Babiše a Faltýnka k trestnímu stíhání.

Na jednání výboru by se měl dostavit i bývalý elitní policista Jiří Komárek (nyní pracuje u finanční zprávy), který byl nepravomocně odsouzen za lži a má údajně kompromitující materiály na vyšetřovatele případu Čapího hnízda Pavla Nevtípila. Jeho přítomnost iniciovaly ANO A SPD. Předpokládá se, že imunitní výbor rozhodne o Babišovi s Faltýnkem ještě před hlasováním o důvěře vládě, které by mohlo přijít na řadu dnes odpoledne.

Co je OLAF a jakou váhu má jeho zpráva?

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.