Nový roaming v srpnu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Nový roaming v srpnu

V srpnu budeme znát nové roamingové tarify.
V srpnu budeme znát nové roamingové tarify. (: Profimedia.cz)

PRAHA – Mobilní operátoři v srpnu představí nové roamingové tarify, které odpovídají nařízení Evropské komise o snížení cen. Zatímco T-Mobile tarif zavede od 1. srpna, konkurenční Vodafone a O2 s tím počítají nejdříve na konci tohoto měsíce.

Mobilní operátoři v srpnu představí nové roamingové tarify, které odpovídají nařízení Evropské komise o snížení cen. Zatímco T-Mobile tarif zavede od 1. srpna, konkurenční Vodafone a O2 s tím počítají nejdříve na konci tohoto měsíce.

Operátoři mají podle nařízení Evropské komise během července informovat své klienty o současných cenách roamingu a o regulovaných cenách podle EU, tzv. Eurotarifu. Podle něj by příchozí hovor neměl stát více než asi 17 korun a odchozí 8,3 koruny. Zákazník si poté bude moci během dalších dvou měsíců vybrat, zda si přeje zachovat současný tarif, či přejde na snížené ceny. Pokud se nerozhodne ve stanoveném období, přejde po vypršení dvou měsíců automaticky na Eurotarif.

T-Mobile už od 1. srpna nabízí tarif, podle kterého bude ve 27 zemích Unie stát odchozí hovor 16,54/min. a příchozí 8,09 Kč/min. Tarif si klienti budou moci objednat ke stávajícímu Happy roamingu. „V druhé půlce července začneme informovat zákazníky, kdy a jak si Eurotarif aktivovat,“ uvedl mluvčí Telefóniky O2 Martin Žabka. Už před prázdninami O2 nabídla tarif Smart, který umožňuje volání ze 14 turistických destinací za necelých 12 korun za minutu a půl hodiny příchozích hovorů měsíčně zdarma. Vodafone na Eurotarif zlevní základní sazby tarifu Vodafone World na konci srpna.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.