Začalo to jako rýma! Vzácnou formu rakoviny lékaři léčit neumí | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Začalo to jako rýma! Vzácnou formu rakoviny lékaři léčit neumí

Jannine Jessica McHaffie
Jannine Jessica McHaffie  (Foto: ara)

Před třemi lety si Jannine Jessica McHaffie myslela, že ji trápí jenom senná rýma. Jenže to byl velký omyl. Lékaři zjistili, že trpí vzácnou formou rakoviny. Po ozařování a mnoha operacích jí lékaři řekli, že pro ni nemají dobré zprávy. Ani netuší, kolik mladé mamince zbývá času…

Adenoidně cystický karcinom je vzácná forma rakoviny. U Jannine se problémy objevily v době, kdy byla na mateřské, trpěla rýmou a častým krvácením z nosu. Po šestitýdenní radioterapii podstoupila žena operaci, při které jí byl nádor odstraněn. Část její čelisti musela být kompletně nahrazena.

Chvíli to vypadalo, že se Jannine rakoviny zbavila, jenže pak přišla zdrcující zpráva. Její rakovina se rozšířila do kostí. Podle lékařů neexistuje žádná léčba, která by jí pomohla. „Bylo to jako bodnutí do srdce, když mi lékaři řekli, že už mi nemohou pomoci,“ uvedla pro britský DailyMail. Vzhledem k tomu, že je svobodnou matkou, je pochopitelné, že všechen zbývající čas se rozhodla věnovat dceři Leylah.

 



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.