Jedny hory, dvojí ceny | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Jedny hory, dvojí ceny

Srovnali jsme pro vás ceny jednoho dospělého skipasu na celý den v době jarních prázdnin, kdy bude na horách nejvíc živo.
Srovnali jsme pro vás ceny jednoho dospělého skipasu na celý den v době jarních prázdnin, kdy bude na horách nejvíc živo. (ČTK)

Naše hraniční hory nabízejí bezpočet možností, kde si zalyžovat. Jedny hory ale nutně neznamenají tutéž cenu. A znát je to obzvlášť v porovnání se zahraničními ski-
areály v těch samých horách.

Zatímco německá nebo rakouská strana hor je zpravidla dražší, u polské nebo slovenské strany už to neplatí. Srovnali jsme pro vás ceny jednoho dospělého skipasu na celý den v době jarních prázdnin, kdy bude na horách nejvíc živo.

Krkonoše

Z pohledu ceny za km sjezdovek vychází nejlépe český siareál Černá Hora–Pec, kde se za 850 Kč můžete celý den vozit na celkem 44 kilometrech sjezdovek. Skipas tu totiž platí do celkem 5 skiareálů. Mnohem levněji ale celodenní lyžování pořídíte v Karpaczi na polské straně Sněžky, kde navíc na konci ledna zprovozní novou čtyřsedačkovou lanovku.

Krušné hory

Klínovec má sice nejdražší skipas, ale na kilometr sjezdovek je nejlevnější. Nejlevněji z výběru koupíte skipas na Božím Daru. Díky příhraniční spolupráci si navíc můžete koupit i společný skipas pro Klínovec a Fichtelbert. Jeden a půl dne vyjde na 1090 Kč.

Šumava

Z vybraných středisek si na Šumavě zalyžujete nejlevněji na Špičáku, kde vyjde celodenní skipas pro dospělého na 630 korun. Nedražší je rakouský Hochficht, kde dáte za skipas více než 1000 korun. Po přepočtu ceny na kilometr sjezdovek ale vychází Hochficht nejlépe. Je suverénně největší.

Beskydy

Česká část Beskyd není nejlevnější. Levněji si zajezdíte na slovenské straně v areálu Makov a na cenu za kilometr vítězí obří polské středisko Szcyrk. V této disciplíně patří Beskydy k nejdražším horám u nás.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.