Tajná zpráva o Čapím hnízdě! Kalousek: Četl jsem ji, je to kriminální čin! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tajná zpráva o Čapím hnízdě! Kalousek: Četl jsem ji, je to kriminální čin!

Kalousek ví více než zbytek světa.
Kalousek ví více než zbytek světa. (Foto Aha! – Karel Kopáč)

Zpráva evropského úřadu o Čapím hnízdě je něco jako yetti. Nikdo ji zatím neviděl, maximálně zdálky zahlédl... Až tedy na šéfa poslanců TOP 09 Miroslava Kalouska (57). Ten tvrdí, že zprávu viděl a je z ní zřejmé, že byl spáchán kriminální čin.

Evropský úřad pro boj proti podvodům (OLAF) se zatím odmítá ke zprávě o tom, jestli byla 50milionová dotace na farmu získána podvodem, jakkoliv vyjadřovat. Podobně se k celé kauze staví i Evropská komise. Také Vrchní státní zastupitelství v Praze doporučilo závěry prozatím uchovat v tajnosti a ministerstvo financí vyčkává. Zveřejnění zprávy se marně domáhají někteří poslanci a europoslanci. Naopak ani vidět ji nechce aktér kauzy, premiér Andrej Babiš (63).

A jak se k ní dostal Kalousek? To prozradit nechce, stejně jako podrobnosti jejího obsahu. „Zpráva OLAF jasně formuluje fakt, že byl spáchán kriminální čin a úřad doporučuje Evropské komisi 100% korekce. Přeloženo – byl to podvod. EU ať to neplatí a členský stát ať to trestně stíhá,“ uvedl na sociální síti Twitter.

Ministryně financí Alena Schillerová (53, za ANO) včera navrhla, aby byl projekt Čapí hnízdo vyjmut z projektů financovaných z evropských fondů. Celých 50 milionů korun, které farma z dotace získala, bude tak muset zaplatit Česko.

Přečtěte si
Ellen
4. 1. 2018 • 20:03

Kalousku,Ty jsi korunovany debil,prolhany a zkorumpovany zloděj...ožrala !!! Zloděj křičí chyťte zloděje !Ty jsi toho nakradl za ti letá co jsi byl v politice,tak sklapni a zalez do nory na věčné časy !!!Vem si sebou své kumpány .....o***ka Feriho !!!

amej
4. 1. 2018 • 12:20

Kalou má asi vlastní detektivní agenturu. Jinak si to neumím vysvětlit. ALE! zajímavé by určitě bylo si počíst kolik majetku a na koho napsaného Kalous má sám. Že by podstatná část Pardubic???

tlamovka
4. 1. 2018 • 11:17

S velkou slávou a s patřičným uspokojením vyřvává do všech médií že četl o Čapáku a že Babiš udělal podvod! Tak nějak alee velkoryse zapoměl sám na sebe a další hochy,kteří mu tu dotaci přiklepli a mnohoo let se nic nedělo! Kalousek holt na sebe prásknul,že napomáhal ttrestnému činu a je na to patřičně pyšný. Je to zkrátka vylemtaný debil,který bohužel tahá za nitky policie!

zadnice
4. 1. 2018 • 10:31

Naprosto "přísně tajnou" měl v ruce Kalousekjako jeden z prvních? To je trestní čin a kde jsi "vyšetřovateli" Plíšku se svou partou???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.