Silvestr bude teplý, ale uplakaný | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Silvestr bude teplý, ale uplakaný

Pokud vyrazíte na silvestrovou procházku, rukavice budete moci nechat doma. Nezapomeňte si ale deštník.
Pokud vyrazíte na silvestrovou procházku, rukavice budete moci nechat doma. Nezapomeňte si ale deštník. (Foto Aha! – Michal Protivanský)

Rekordně teplé zimní svátky pokračují. Na Štědrý den bylo místy až 11 stupňů. A Silvestr by mohl být ještě o stupeň teplejší.

Nejtepleji bylo na Štědrý den v Osoblaze na Bruntálsku, kde naměřili 11,3 stupně Celsia. Na Boží hod a na Štěpána se začalo postupně ochlazovat a zítra by ještě mělo místy mrznout i celý den. V noci na sobotu klesne rtuť teploměru až k minus sedmi stupňům. Pak však přijde teplá fronta.

Teplé proudění

„Studený vzduch od severu vystřídá teplé jihozápadní proudění, takže se výrazně oteplí,“ říká meteoroložka Dagmar Honsová. V noci na neděli naopak zůstanou teploty místy na hodnotách sedm nad nulou.

Oslavy v dešti

Silvestr bude neobyčejně teplý a naměříme až 12 stupňů. V noci teploty spadnou ke třem stupňům. Dobrá zpráva je, že podroušeným slavícím nebude hrozit umrznutí. Teplá fronta však s sebou přinese dešťové mraky, takže v průběhu oslav místy zmokneme. Nový rok nás uvítá teplotami mezi pěti až devíti stupni a bude také deštivý.

Jak bude?

Dnes: oblačno s deštěm, výjimečně mrznoucím, den 0 až 5 °C, na Moravě 7 °C.
Zítra:
oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, noc -4 až 0 °C, den -1 až +3 °C.
Sobota:
oblačno, ojediněle sněhové přeháňky, srážky sněhové, noc -7 až -2 °C, den 3 až 7 °C, na Moravě až -1°C.
Silvestr:
oblačno, občas déšť, noc 3 až 7 °C, na východě kolem 1 °C, den 8 až 12 °C, na východě kolem 6 °C.
Nový rok:
oblačno, přeháňky, noc 3 až 7 °C, den 5 až 9 °C.

Pozor na ledovku

Silnice ve velké části Česka včera pokryla ledovka a policisté museli po celý den řešit řadu nehod. Meteorologové varují, že teploty kolem nuly a déšť nás čekají i dnes. Klouzat to bude až do soboty.

Vichřice v Jeseníkách a Beskydech

V horách se včera rozfoukal silný vítr. Meteorologové varovali před vichřící zejména v Jeseníkách a Beskydech. V nárazech tam vichr mohl dotahovat až rychlosti 110 km/h. Dnes už by měl vítr slábnout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.