Takové to domácí zobání... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Takové to domácí zobání...

Zkuste recepty, které pro vás připravili mistři lahůdek z obchodů Tesco, kde také seženete všechny potřebné ingredience.
Zkuste recepty, které pro vás připravili mistři lahůdek z obchodů Tesco, kde také seženete všechny potřebné ingredience. (David Turecký)

Tohle ještě dnes nečtěte, schovejte si to až na středu nebo na čtvrtek, až skončí vánoční hody a vy budete myslet na to, jak ulehčit přecpanému bříšku. Návštěvy stále chodí, párty jsou v plném proudu a Silvestr na dohled, vy ale můžete zvolit zdravější formu delikates. Zkuste recepty, které pro vás připravili mistři lahůdek z obchodů Tesco, kde také seženete všechny potřebné ingredience.

Domácí carpaccio z červené řepy

Potřebujeme:

2 kusy červené řepy
60 g parmazánu
rukolu
olivový olej
lžíci piniových oříšků
sůl
pepř

Postup:

Řepu očistíme a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti ji osolíme a zabalíme do alobalu. Dáme ji péct do předehřáté trouby a pečeme na 200 °C asi 90 minut. Upečenou řepu necháme vychladnout a oloupeme ji. Krájíme ji na velmi tenké plátky, které klademe na talíř. Řepu pokapeme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem. Proložíme ji rukolou, plátky sýra a nakonec na všechno nasypeme oříšky.

Hranolky zeleninky s bylinkovým dipem

Potřebujeme:

1 salátovou okurku
1 mrkev
1 červenou papriku
200 g lučiny
150 ml bílého jogurtu
1 lžíci citronové šťávy
2 lžíce jemně nasekaných bylinek
sůl
pepř

Postup:

Lučinu si utřeme s bílým jogurtem. Přidáme citronovou šťávu a bylinky. Osolíme a opepříme. Zeleninu si očistíme a pokrájíme ji na hranolky. Podáváme s bylinkovým dipem. Do dipu si můžeme ještě přimíchat na jemno nastrouhaný eidam.

Cuketové brambůrky

Potřebujeme:

1 cuketu
20 g strouhanky
50 g parmazánu
sůl
pepř
olivový olej

Postup:

Cuketu očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Plátky vložíme do větší misky a pokapeme je olivovým olejem. Plátky musí být v oleji dobře obalené. V menší misce smícháme parmazán se strouhankou. Přidáme trochu soli a pepře. V této směsi obalujeme plátky cukety. Předehřejeme si troubu a připravíme pekáč s pečícím papírem. Obalené plátky cukety pokládáme na pečící papír. Cuketové brambůrky pečeme v troubě na 200 °C dozlatova.

Jemná tvarohová pomazánka pro děti

Potřebujeme:

400 g tvarohu
1 svazek ředkviček
1 okurku
2 vajíčka
2 lžíce zakysané smetany
pepř
sůl

Postup:

Vajíčka uvaříme na tvrdo a oloupeme. V misce smícháme tvaroh, zakysanou smetanu, nastrouhaná vajíčka, sůl a pepř. Pomazánku promícháme a podle potřeby ještě dochutíme. Podáváme s nakrájenou ředkvičkou a okurkou.

Veselé párty lodičky se sýrem, šunkou a zeleninou

Potřebujeme:

3 celozrnné rohlíky
20 dkg šunky
1 červenou papriku
6 cherry rajčátek
20 dkg tvrdého sýra
10 dkg másla
bazalku
barevná párátka na jednohubky
barevné kousky látky
lepidlo

Postup:

Připravíme si párátka, na které vždy u vrcholu nalepíme kousek látky tak, aby připomínala vlajku. Lepidlo necháme uschnout. Šunku si nakrájíme na menší kousky, papriku taktéž, rajčátka na čtvrtky, sýr na trojúhelníky a rohlíky na kolečka. Kolečka rohlíků vždy pomažeme máslem, naskládáme na něj šunku a na párátko napíchneme kousek papriky či cherry rajčátka a trojúhelník sýru. Lodičky dozdobíme lístky bazalky.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.