V Argentině umírají děti žízní: Pijí i z kaluží! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

V Argentině umírají děti žízní: Pijí i z kaluží!

V Argentině umírají děti žízní. Pijí i z kaluží!
V Argentině umírají děti žízní. Pijí i z kaluží! (Foto Facebook)

Svět šokoval snímek malé holčičky pijící ze špinavé kaluže. Tří až čtyřletá dívenka pochází z kmene Guarani, žijícího na okraji argentinského města Posadas. Chudinskou čtvrť spalují vedra až 40 stupňů a ona byla nucená uhasit žízeň tam, kde se právě dalo. 

Situace je tam totiž tak špatná, že rodiny si nemohou dovolit koupit balenou vodu. Lidé spoléhají na pomoc humanitárních pracovníků a dobrovolníků. Na tíživou situaci upozornil dobrovolník Migue Ríos, který fotografii sdílel na svém Facebooku, odkud se rozletěla světem. „Dospělí tady zneužívají děti a posílají je žebrat. Komunita strádá i přes veškerou humanitární pomoc. Zbylá dešťová voda je pro děti jediný pitný zdroj,“ napsaly noviny Misiones Online.

AHA Víte, že...

...kmen Guarani je kulturně příbuzný s domorodými obyvateli Jižní Ameriky, mluví ale vlastním jazykem? V argentinské provincii Misiones jich žije zhruba 3000.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.