Háčkované Vánoce Moniky Šimonové: Křehká, ale nerozbitná krása! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Háčkované Vánoce Moniky Šimonové: Křehká, ale nerozbitná krása!

Monika Šimonová háčkuje převážně z bílé příze, ale vyrábí i barevné varianty. Takhle vypadá její červeno-stříbrná kolekce.
Monika Šimonová háčkuje převážně z bílé příze, ale vyrábí i barevné varianty. Takhle vypadá její červeno-stříbrná kolekce. (Foto Aha! – Jitka Pecharová, archiv Moniky Šimonové)

Zálibě háčkování vánoční dekorace propadla Monika Šimonová (41) z Červené Hory na Náchodsku. Z příze tvoří koule, zvonečky, vločky a další tvary ozdob včetně špice na zdobení stromečku. Umí i větší dekorace k umístění do prostoru v místnosti.

Talent na ruční práce zdědila po své babičce, která ráda háčkovala. Nejprve dělala dečky. Na vánoční tematiku se vrhla v době, kdy byla na mateřské. „Háčkuju většinou po večerech u televize. Uklidňuje mě to a odpočinu si u toho,“ usmála se Monika, která pracuje v zemědělství.

Ozdoby vyrábí podle fantazie, během pěti let vytvořila stovky originálních kousků. Háčkovanými dekoracemi zdobí nejen svoje obydlí, ale vyrábí je i pro známé a přátele. „Mají výhodu, že jsou nerozbitné, i když moje rodina by prý už docela ocenila, kdybychom měli někdy zase stromeček se skelněnými ozdobami,“ připustila Šimonová.

Zvon za 16 hodin

Na vánoční ozdobu potřebuje minimálně čtyři hodiny. Další čas pak zabere čekání, než dekorace uschne po naškrobení na polystyrenové, dřevěné či keramické formě. Ale například až 16 hodin trvá výroba 20 cm vysokého zvonu, který se hodí třeba k zavěšení nad stůl.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.