Bývalý důstojník Pentagonu: Nemusíme být ve vesmíru sami! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Bývalý důstojník Pentagonu: Nemusíme být ve vesmíru sami!

„Podle mne existují  důkazy, že mimozemské civilizace dosáhnou nebo už dosáhly Zemi,“ uvedl ve velkém rozhovoru pro CNN Luis Elizondo, důstojník Pentagonu, který ještě v říjnu vedl tajný vládní program na zkoumání potencionálních UFO.
„Podle mne existují důkazy, že mimozemské civilizace dosáhnou nebo už dosáhly Zemi,“ uvedl ve velkém rozhovoru pro CNN Luis Elizondo, důstojník Pentagonu, který ještě v říjnu vedl tajný vládní program na zkoumání potencionálních UFO. (Foto Profimedia.cz, CNN, Twitter)

Už i vysoce postavení členové americké armády věří, že nejsme ve vesmíru sami.  „Podle mne existují  důkazy, že mimozemské civilizace dosáhnou nebo už dosáhly Zemi,“ uvedl ve velkém rozhovoru pro CNN Luis Elizondo, důstojník Pentagonu, který ještě v říjnu vedl tajný vládní program na zkoumání potencionálních UFO.

Deníky The New York Times a Politico o uplynulém víkendu vyjevily, že nevadský senátor Harry Reid kdysi založil a pomáhal financovat přísně tajný program s názvem Advanced Aviation Threat Identification, v překladu tedy Identifikace hrozeb vyspělé aviatiky.

„Podle mne existují důkazy, že mimozemské civilizace dosáhnou nebo už dosáhly Zemi,“ uvedl ve velkém rozhovoru pro CNN Luis Elizondo, důstojník Pentagonu, který ještě v říjnu vedl tajný vládní program na zkoumání potencionálních UFO.

Stalo se tak poté, co si promluvil s mužem, který vlastní leteckou a kosmickou společnost a pevně věří v existenci mimozemšťanů. Programu ale začaly od roku 2012 vysychat finanční zdroje (program utratil za dobu své činnosti půl miliardy korun), až se téměř zastavil. A proto Luis Elizondo projekt opustil.

Neznámé technologie

Vadilo mu rovněž, že vláda výsledky bádání utajuje. „Já osobně věřím, že důkazy jsou přesvědčivé. Nemusíme být ve vesmíru sami,“ uvedl doslovně Luis Elizondo. „Našli jsme toho hodně. Na základě výpovědí očitých svědků nebo po prozkoumání cizích objektů našimi technickými prostředky. Zkoumané objekty nesly znaky technologií, zcela neznámých pro USA i zahraničí. Zažili jsme anomálie, které popíraly pravidla aerodynamiky,“ popisoval Elizondo.

„Podle mne existují důkazy, že mimozemské civilizace dosáhnou nebo už dosáhly Zemi,“ uvedl ve velkém rozhovoru pro CNN Luis Elizondo, důstojník Pentagonu, který ještě v říjnu vedl tajný vládní program na zkoumání potencionálních UFO.

Vzhledem k tomu, že on sám je kariérním důstojníkem zpravodajské služby, přiznává, že se na cizí objekty zaměřovali hlavně kvůli posouzení, zda mohou ohrozit národní bezpečnost USA.

Očité svědectví pilota

Pilot ve výslužbě David Fravor: „V roce 2014 jsem viděl objekt velký asi jako 12metrový tic-tac, který překotně manévroval a měnil směr.“

Oumuamua je jen kus šutru...

Zastánci existence mimozemských civilizací posmutněli. Záhadné vesmírné těleso 1I/2017 U1 doutníkového tvaru zvané též havajským výrazem Oumuamua, které 14. října minulo Zemi ve vzdálenosti kolem 24 milionů kilometrů, není žádné UFO, ale jen velký kus staré skály. Uvedli to vědci na základě analýzy odrazu světelných paprsků od objektu.

Oumuamua je jen kus šutru...

„Jde o objekt přírodního původu, který je obalen zvláštní krustou,“ uvedla dr. Michele Bannister z Queen‘s University v Belfastu. Na průzkumu jedinečného tělesa se podílel i sám geniální profesor Stephen Hawking (75).



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.