Hrůzná vražda na ulici v Jihlavě: Zastřelil ženu přes okno auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Hrůzná vražda na ulici v Jihlavě: Zastřelil ženu přes okno auta!

Policisté uzavřeli v Jihlavě celou ulici, hrůzný čin je předmětem vyšetřování.
Policisté uzavřeli v Jihlavě celou ulici, hrůzný čin je předmětem vyšetřování. (Foto Aha! – Jiří Čada)

Poprava za bílého dne! Blanku D. (†71) z Jihlavy, která jela svým vozem po rušné ulici města, zastřelil vrah z jedoucího auta. Byla na místě mrtvá, pachatel ujel.

Tragédie se odehrála před 14. hodinou v ulici Slavíčkova a přímo před očima vyděšených kolemjdoucích. Ženu za volantem stříbrného nissanu předjel červený terénní vůz a začala palba. „Pachatel to auto doslova rozstřílel,“ popisovali svědci, kteří byli v tu chvíli na místě. Ti začali okamžitě s oživováním, přivést zpátky k životu se obět střelby poté snažili i záchranáři. Všechny pokusy byly ale marné.

Zranění, která Blanka utrpěla, byla smrtelná. Údajně ji měl vrah trefit dvěma kulkami – jedna mířila do plic, druhá podle některých informací do hlavy. Auto s vrahem z místa ujelo, policisté po něm pátrají. „Mohu potvrdit, že událost se stala, na místě je kompletní výjezd krajských kriminalistů a probíhá ohledání místa činu. Prozatím nemůžeme sdělit další podrobnosti,“ řekla Aha! policejní mluvčí Dana Čírtková Emeritní policejní rada Josef Doucha: Oběť je klíč k vrahovi

Osobní msta, nebo útok šílence? Kriminalisté musí zjistit, proč útočník střílel. A podle bývalého elitního detektiva Josefa Douchy je klíčová právě osoba oběti. „Policisté musí začít od osoby poškozené. Zjistit všechny její kontakty, zmapovat prostředí, ve kterém se pohybovala,“ vysvětluje Doucha. Pokud jsou na místě další svědci, je třeba je vyslechnout. Auto použité při vraženském útoku bude podle zkušeností Douchy zřejmě kradené. „Pokud tomu tak je, měli by policisté co nejdříve zjistit, kde bylo odcizeno. I tam by mohla být stopa vedoucí k pachateli,“ myslí si emeritní policejní rada.

Jaké jsou možné motivy?

1. Vyřizování účtů. Pokud se ukáže, že se oběť pohybovala v rizikovém prostředí, nebo dokonce měla vazby na organizovaný zločin, zaměří se vyšetřovatelé tímto směrem.

2. Osobní msta. Detektivové budou také zjišťovat, zda ženě někdo nevyhrožoval, neměla osobní spory v rodině, podnikání, případně nemá násilnického expřítele.

3. Náhodný útok šílence. Výběr oběti mohl být také zcela náhodný. Vyšetřování takového případu je pak noční můrou každého kriminalisty, protože vrah může svůj čin kdykoliv zopakovat.

4. Omyl. Vrah chtěl zabít někoho jiného a spletl se. V takovém případě bude třeba zjistit, kdo měla být skutečná zamýšlená oběť.

Přečtěte si
zadnice
16. 12. 2017 • 11:00

Ten kdo střílel nebyl zcela jistě žádný amartér, ale profík!

zvonekdozahrady
16. 12. 2017 • 07:46

Láska a pravda opět zvítězila nad lží a nenávistí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.