BMW za centrum dá 5 miliard | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

BMW za centrum dá 5 miliard

Polygon budou tvořit dva ovály, větší pro zátěžové jízdní testy vozidel a menší pro testování autonomních vozů.
Polygon budou tvořit dva ovály, větší pro zátěžové jízdní testy vozidel a menší pro testování autonomních vozů. (Foto vizualizace BMW)

Budou tam testovat samořiditelná vozidla budoucnosti. Výstavbu prvního vývojového centra za 5,1 miliardy korun u Sokolova ohlásili včera zástupci BMW.

Vyrostou tam zkušební haly i testovací polygon o rozloze 500 hektarů. Lokalita byla vybrána proto, že je vzdálena pouze 2,5 hodiny jízdy autem od centrály BMW. „V plánovaném vývojovém centru budeme pokračovat ve zdokonalování v revolučních oblastech, jakými jsou elektromobilita, digitalizace, autonomní řízení, stejně jako asistenční systémy,“ shrnul úkoly centra viceprezident BMW Herbert Grebenc. Hotové by mělo být začátkem příštího desetiletí. Na projektu se bude podílet i Karlovarský kraj, zavázal se vybudovat příjezdové silnice, nabíjecí stanice elektromobilů a parkoviště.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.