Policie bude stíhat už čtyři poslance! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Policie bude stíhat už čtyři poslance!

Poslanec Pavel Růžička (ANO) po Sněmovně chce, aby jej vydala k trestnímu stíhání.
Poslanec Pavel Růžička (ANO) po Sněmovně chce, aby jej vydala k trestnímu stíhání. (anobudelip.cz)

Sněmovna obdržela žádost policie o vydání poslance hnutí ANO Pavla Růžičky (47) k trestnímu stíhání. Je to už čtvrtý zákonodárce po premiérovi Andreji Babišovi (63, ANO) a Jaroslavu Flatýnkovi (55, ANO) kvůli kauze Čapí hnízdo, a také po Bohuslavu Svobodovi (73, ODS) kvůli Opencard.

Ještě před volbami byl Pavel Růžička stíhán kvůli údajně nevýhodnému prodeji obecního majetku Postoloprt na Lounsku, kde působil jako radní. Zvolením do Parlamentu ale získal imunitu, trestní stíhání tak v jeho případě muselo být pozastaveno. Růžička před volbami tvrdil, že vyzve Sněmovnu, aby ho vydala.

Podle politologa Jana Kubáčka (36) ale nejsme v tomto ohledu světovým unikátem. „Čtyři žádosti o vydání nejsou nijak výjimečné. Jsou země, kde počty jdou i do desítek. Zvláštní spíše je, že se všechny žádosti setkaly hned po volbách,“ řekl Aha!. Spíš to prý poukazuje na funkčnost a rychlost našeho soudnictví. „Kauzy ukazují, jak dlouho u nás trvá vyšetřování i rozhodování soudů. Teď to dopadlo nejhůře, jak jen mohlo – trestní stíhání politiků je tématem politikaření,“ dodal Kubáček. Podle něj ale trestní stíhání politiků voliče nijak výrazně neovlivnilo.

Na video s Bohuslavem Sobotkou se můžete podívat zde:



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.