Velvyslanec USA v ČR podle Newsweeku: Držel ženu násilím! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Velvyslanec USA v ČR podle Newsweeku: Držel ženu násilím!

Minulost »mlátičky« má za sebou nový americký velvyslanec v Praze Stephen King (76).
Minulost »mlátičky« má za sebou nový americký velvyslanec v Praze Stephen King (76). (Twitter)

Minulost »mlátičky« má za sebou nový americký velvyslanec v Praze Stephen King (76). Jde o aféru Watergate z roku 1972 a případ odhalil časopis Newsweek. Ambasador ale ke staré záležitosti nechce nic říct.

King pracoval jako bezpečnostní asistent v komisi za znovuzvolení prezidenta Richarda Nixona (†81). Jeho úkolem bylo mimo jiné držet několik dní v izolaci na hotelovém pokoji ženu šéfa Nixonovy kampaně Johna N. Mitchella Martu Mitchell. A to prý na příkaz jejího manžela.

ZKOPANÁ A POŘEZANÁ
Od Mitchell totiž údajně hrozil únik informací o pochybných praktikách Nixonových lidí během kampaně. Žena se někol i k rát pokusila o útěk. „King ji doběhl a silou zatáhl zpátky. Tvrdila, že ji hodil na zem a kopl do ní,“ napsal americký týdeník Newsweek. Při dalším pokusu o útěk se prý Mitchell pořezala o skleněné dveře při potyčce s Kingem. Velvyslanec nechtěl »starý příběh« pro časopis komentovat.

ÚTOK MÉDIÍ
O moc sdílnější nebyl ani český prezident, který minulý týden převzal od Kinga pověřovací listiny. Věděl Miloš Zeman (73) v té chvíli, jaký byl Američan v mladších letech bijec, a ptal se na to při jejich setkání? „Mediální útoky nejsou jen českou specialitou. Plně chápu postoj Donald Trumpa k novinářům. Rozhovor s panem velvyslancem byl příjemný, věcný a upřímný,“ sdělil Zeman o v ů v mluvčí Jiří Ovčáček.

Byl to únos
Kauza Watergate s nezákonnými odposlechy a vloupáním do sídla Demokratické strany skončila odstoupením Nixona z funkce. Při soudním přelíčení k aféře Watergate v roce 1975 údajně jeden z obviněných James McCord – později odsouzený za nezákonné odposlechy, vloupání a konspiraci – potvrdil, že Mitchell byla »prakticky unesena«.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.