Žena (†40) překonala rakovinu prsu: ZABILA JI RAKOVINA PLIC | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Žena (†40) překonala rakovinu prsu: ZABILA JI RAKOVINA PLIC

Cole s manželem Robem, synem Isaakem a dcerou Alysiou.
Cole s manželem Robem, synem Isaakem a dcerou Alysiou. (Foto: ara)

Ještě začátkem roku Angličanka Rebekah Cole (†40) s rodinou oslavovala, že porazila rakovinu prsu. Radost ale netrvala dlouho. Zákeřná nemoc se jí totiž po pár měsících vrátila. Tentokrát napadla plíce. Druhý souboj s rakovinou už ale Cole prohrála.

Že má bulku v prsu, jí lékaři oznámili v únoru 2015. Následovaly měsíce ozařování, chemoterapie a nakonec mastektomie, při níž přišla o prso. Ani přes nepříznivé prognózy to Cole ale nikdy nevzdala. Měla totiž důvod žít. Tím se pro ni stal manžel Rob, syn Isaac (9) a dcera Alysia (2), které nade vše milovala.

Když proto zjistila, že nad rakovinou prsu vyhrála, radostí se rozplakala a věřila, že to nejhorší už má za sebou. Jenže lékaři vyřkli další drsný ortel: „Máte konečnou fázi rakoviny plic. Déle než rok žít nebudete. Bohužel vám už nedokážeme pomoct.“
Během měsíce se jí nemoc rozšířila do celých plic a u Cole se začaly objevovat první problémy s dýcháním. Angličanka se proto rozhodla, že se obrátí na lékaře z jiných zemí. „Zoufale chtěla přežít. Představa, že budou děti vyrůstat bez ní, ji pokaždé rozplakala,“ vzpomíná její manžel. Ale ani experti v Německu pro ni neměli dobré zprávy. „Řekli nám, že je už na jakoukoliv léčbu pozdě. Všechny pokusy by jen prodloužili její utrpení,“ pláče Isaac, který se se smrtí milované ženy stále nedokáže smířit. „Přišli jsme o anděla. Její krásná duše ale bude dál žít v našich srdcích,“ dodal.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.