Na ulici se 4 dětmi! Ludmila (31) trpí i sklerózou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Na ulici se 4 dětmi! Ludmila (31) trpí i sklerózou...

Ludmila Vrabcová našla i s dětmi střechu nad hlavou v azylovém domě Rybka v Husinci. S Michalem, Péťou a nejmenším Mikulášem. Nelinka chybí.
Ludmila Vrabcová našla i s dětmi střechu nad hlavou v azylovém domě Rybka v Husinci. S Michalem, Péťou a nejmenším Mikulášem. Nelinka chybí. (Foto Aha ! – Vlaďka Hradská)

Budoucnost trápí vážně nemocnou maminku čtyř dětí Ludmilu Vrabcovou (31). Během chvíle skončila s dětmi na ulici. Jediný, kdo jí nabídl pomocnou ruku, byl azylový dům Rybka v Husinci.

Mladá maminka a její děti Michal (12), Nela (6), Petr (5) a Mikuláš (1,5 roku) si zatím moc radosti neužili. „Měla jsem syna z předchozího vztahu, když jsem se vdala. Narodily se nám dvě děti, muž pracoval v Německu, neklapalo to. Rozpory se prohloubily, když nám zemřel další syn Adámek. Jediné, co muže zajímalo, bylo odškodnění z nemocnice. Byla jsem zoufalá a s dětmi se odstěhovala,“ vypráví smutný osud Ludmila Vrabcová.

Ludmila Vrabcová se všemi dětmi nyní dočasně žije v azylovém domě Rybka v Husinci.

Pomohla Rybka

Jenže nedávno přišlo o byt, majitel jí neprodloužil podnájem. Místo nové smlouvy přinesl výpověď. „Nájem jsem platila, tohle jsem opravdu nečekala. Musela jsem během chvíle sbalit sebe i děti a najednou jsme se ocitli na ulici. Neměla jsem kam jít. Otec nás vzal na pár dní k sobě, ale v bytě v paneláku nás bylo jedenáct. Zoufale jsem hledala bydlení, jediná Rybka nám pomohla,“ líčila Ludmila jeden z nejhorších dnů svého života.

Vážná nemoc

Aby problémů nebylo málo, ona samá má vážné zdravotní problémy. Trpí roztroušenou sklerózou. Trápí ji výpadky paměti, migrény. Ale nejvíc úplně něco jiného, kolikrát ani nemůže spát. Neví totiž, co bude dál. „Najít podnájem za přijatelné peníze je pro nemocnou samoživitelku na mateřské dovolené se čtyřmi dětmi nemožné. I když moc chci, nemám šanci,“ posteskla si mladá žena, která s rodinou touží po vlastním bydlení, útulném bytě, kde by mohla ona a její děti zapomenout na útrapy.

Ludmila Vrabcová je vážně nemocná, má roztroušenou sklerózu.

Azyl v Husinci

Azylový dům Rybka v Husinci poskytuje jako jeden z mála v Česku na přechodnou dobu střechu nad hlavou matkám s dětmi i celým rodinám, které se ocitly v krizové životní situaci a nemají bydlení. „Snažíme se najít klientům práci a nastartovat je znovu do plnohodnotného života. Jako nestátní zařízení bojujeme o každou korunu. Víme ale, že naše práce má smysl,“ řekla zakladatelka azylového domu Rybka Eva Dvořáková.

Společnosti pomáhají různé sbírky, finanční dary a dobročinnost lidí. Kdo by chtěl pomoci lidem na pokraji společnosti, tedy i paní Ludmile, může přispět na číslo účtu 3067091369/0800. A kdo by chtěl pomoct udělat rodině hezké svátky, může se spojit s azylovým domem, který pomoc předá.

Přečtěte si
dandova
6. 12. 2017 • 15:54

-bello-
6. 12. 2017 • 14:32

Zoufalá samoživitelka si měla hlavně zaplatit antikoncepci, nebo se nechat sterilizovat.S ereskou by jí tohle doporučil každý neurolog ! ( A pokud by byla v dosahu kvalitní sociální pracovnice, tak taky !) Myslím, že má na sebe a děti víc peněz, než leckterá zdravá samoživitelka .Jsou věci, který mě fakt n e d o j m o u ( ani před vánocemi !)

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.