Otec zdrhnul, matka sama na dvě děti: Nemám ani na dárky pod stromeček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Otec zdrhnul, matka sama na dvě děti: Nemám ani na dárky pod stromeček!

Dominik a Honzík se už nemohou dočkat vánočních svátků. Zbude mamince Zuzaně na dárky?
Dominik a Honzík se už nemohou dočkat vánočních svátků. Zbude mamince Zuzaně na dárky? (Foto Aha! – Karel Janeček)

Zuzanu Lexovou (31) vyhodili se syny Dominikem (6) a Honzíkem (9) z bytu. Zadlužila se na nájmu a musela se vystěhovat. Vinu na tom ale nemá sama. A to není její jediná starost. Kolikrát se ptá, jestli bude vůbec letos mít co dát synům pod stromeček...

A přitom to takhle smutně vůbec skončit nemuselo. Jenže otec kluků si našel novou známost a od Zuzany i dětí odešel. Neplatí výživné, a přestože ho dohnala Zuzana přes soud, dětem dluží přes 50 tisíc. A právě kvůli podobné částce nezaplacené na nájmu skončili v domě Armády spásy v Havířově...

Dům pro matky s dětmi v Havířově.

Tříčlenná rodina teď dostává čtyři tisíce měsíčně ze sociálky. Nic víc. S tím se prostě nedá vyjít. „Navíc se základním vzděláním nemohu sehnat práci na ranní. Na směny kvůli péči o syny pracovat prostě nezvládám,“ posteskne si Zuzana.

Vděční za všechno

Snad se ale blýská na lepší časy. Armáda spásy zajistila trojici nové bydlení i platbu nájemného. „Vánoce chceme strávit v novém. Kdyby nám někdo daroval starší pračku, ledničku, nábytek, cokoliv do začátku, budeme vděční. Vlastně by se nám hodilo i jídlo a oblečení,“ říká se smutkem v hlase Zuzana Lexová.

Dominik by rád našel pod stromečkem hasičské auto nebo formuli. Rád má i plyšáky. Honza zase touží po bezdrátových sluchátkách, hudba mu vrací úsměv na tvář. Jenže... „Na dárky zřejmě mít nebudeme, alespoň na ty dražší určitě. Kluci prostě musí počkat. Snad se mi podaří brzy najít i práci,“ doufá samoživitelka.

Dům pro matky s dětmi v Havířově.

Jak pomoct mamince?

Maminka Zuzana získala díky Armádě spásy od 1. prosince byt v Pujmanově ulici 4 v Havířově, PSČ 736 01. Rodinu můžete podpořit vybavením bytu i dárky pro kluky, případně nabídnou Zuzaně práci přes její mobil 722 492 983.

Čekají i další

Adresa zní: Armáda spásy, Dům pro matky s dětmi Havířov, Dvořákova 21/235, 736 01 Havířov-Město a klienti s dětmi uvítají plyšáky, autíčka, stavebnice i jiné hračky, ale i jídlo nebo vybavení příbytků. Finanční podpora na vánoční dárky je umožněna na účet ČSOB: 211515426/0300

Přečtěte si
babulina
6. 12. 2017 • 06:37

Včera bylo Mikuláše, ten navštívil onkologii a přání dětí bylo, aby měly v pořádku hodnoty určující jejich bytí. Jaké budou mít vánoce tyto malé děti a jejich rodiče? Bojím se jen pomyslet! A musí to zvládnout! Tato rodina to má jistě těžké, ale existuje přeci úřad, který se o ně postará tak, jako o jiné občany, kteří nikdy nepracovali a pracovat nebudou a přesto bydlí a dostávají dávky na všechno!

-bello-
5. 12. 2017 • 23:26

Myslím , že ze zákona by měli být povinni jí pomáhat i jeho a její rodiče. Samozřejmě je odporný od chlapa, když nechá děti bez prostředků a jejich mámu na holičkách, jenže všechno chtít od státu nelze.Zejména ne nést odpovědnost za jejich neplacené půjčky ,( když jim zabavila exekuce i pračku i nábytek a vůbec asi všechno ) .Děti jistě hračky mají a určitě jim chudého Ježíška letos vysvětlí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.