Důchodce (†81) uháněl po D8 v protisměru: 2 km se řítil do náruče smrti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Důchodce (†81) uháněl po D8 v protisměru: 2 km se řítil do náruče smrti!

Důchodci z renaultu už nebylo pomoci.
Důchodci z renaultu už nebylo pomoci.  (Foto Aktu.cz)

Touha skoncovat se životem nebo osudový omyl? Senior (†81) v červeném Renaultu Thalia vjel včera na D8 na okraji Prahy do protisměru. Čelní střet s protijedoucím autem nepřežil. 

Důchodce se asi hodinu po půlnoci řítil stokilometrovou rychlostí, nebrzdil a nebyl připoutaný. Právě tato fakta, přestože policie příčinu nehody stále šetří, naznačují, že nešlo o šoférskou chybu, ale o úmysl.

Hromada plechu zbyla i z nabourané octavie.

Konec jízdy

Muž v protisměru ujel asi dva kilometry. Při tom minul tři sjezdy, na nichž si ještě mohl život zachránit. Jízda skončila tragicky u exitu na pražské Ďáblice. Tam se vůz se srazil s černou octavií jedoucí v levém pruhu. Silný náraz odhodil renault na středová svodidla a octavii odmrštil do vedlejšího pruhu.

Neměl šanci

Podle informací Aktu.cz muži začali poskytovat první pomoc už minutu po kolizi policisté, kteří mířili uzavřít dálnici právě kvůli autu v protisměru. Řidič byl ve voze zamčený, a tak museli rozbít okénko, aby se k němu dostali. „Následně u něj zahájili resuscitaci a použili defibrilátor,“ upřesnil policista Jan Daněk. Po nich se oživování ujali záchranáři. Zhruba po půlhodině lékař prohlásil důchodce za mrtvého.

Zlaté airbagy

Druhý řidič vystoupil z nabourané octavie sám. Zachránily ho airbagy. Záchranka ho přesto odvezla do nemocnice.

Druhého řidiče odvezla sanitka do vinohradské nemocnice na vyšetření.

Povinné prohlídky

Řidiči senioři musí ze zákona absolvovat povinnou lékařskou prohlídku v 65 letech, další v 68 a pak vždy po dvou letech. Pokud ji nemají, je to hodnoceno stejně, jako by usedli za volant bez řidičáku. Jestliže by bez ní způsobil takový šofér nehodu, mohlo by se stát, že pojišťovna po něm bude vymáhat škodu, kterou již proplatila poškozenému. Může jít o stovky tisíc i miliony korun.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.